• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki bez iznenađenja u Sloveniji

Autor mondo.ba

Ekipa Borisa Pavića je pružila solidnu partiju, opet u drugom poluvremenu došla do poravnanja, ali više od toga nije mogla.

Fudbaleri Širokog Brijega su se oprostili od Lige Evrope.

U dosta "slabijoj" utakmice od one na "Pecari" Široki je ponovo odigrao dosta bolje u drugom poluvremnu, kada je i došao do izjednačenja, ali su domaćini ipak uspjeli da zadrže mirnoću i rutinski privedu utakmicu kraju i tako zbog dva gola u gostima izbori plasman u drugo pretkolo u kojem ih čeka ruska Ufa.

DOMŽALE - ŠIROKI BRIJEG 1:1 (1:0)
/Melnjak 11 - Matić 72/

Domaćini su preuzeli inicijativu od starta susreta, a do pogotka su došli već u 11. minutu kada je odbrana Širokog dozvolila Ibraimiju da se namjesti i odabere metu u šesnaestercu, a Makedonac je odmjerenom loptom pronašao Melnjaka koji snažanim udaracem glavom šalje loptu iza Bilobrka.

U nastavku prvog dijela Bagarić je propustio dvije solidne prilike da poravna rezultat pa se na odmor otišlo sa prednošću domaćina.

Širokobriježani su u drugo poluvrijeme ušli dosta otvorenije, agresivnije i energičnije, a takav prostup se isplatio u 75 minutu kada je centaršut Dejana Čabraje iz kornera u gol na drugoj stativi pretvorio Bernardo Matić koji je u skoku nadvisio Klemenčića i poslao loptu iza Milića.

Bh. predstavnik je do kraja morao da postigne još jedan gol kako bi prošao dalje, međutim, rezultat se nije mijenjao pa je Domžale zahvaljujući golu u gostima prošao dalje, a Široki se okreće obavezama u domaćem prvenstvu.

Pogotke i najzanimljivije trenutke sa meča pogledajte OVDJE.

SASTAVI

DOMŽALE: Milić - Melnjak, Klemenčić, Dobroboljac, Širok - Husmani, Čerin - Bizjak, Ibričić, Ibraimi - Nikolson. Trener: Simon Rožman.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk - Ćorluka, Kovačić, Barišić, Marković- Kožul, Matić, Begonja - Bagarić, Eliomar, Turčin. Trener: Boris Pavić.

KRAJ UTAKMICE

90' Gužva u šesnaestercu domaćih. Do lopte je u petercu došao Turčin, ali nije uspio da uputi udarac. Igraće se tri minute sudijske nadoknade.

87' Široki bez ozbiljnije prilike nakon poravnanja. Podsjetimo, ako ostane 1:1 dalje ide Domžale zbog golova u gostima.

78' Simon Rožman pravi drugu izmjenu. Umjesto Agima Ibraimija na terenu je Žan Žužek.

76' Serija vezanih kornera za Domžale. Domaćini su bolji tim na terenu u ovom trenutku.

72' GOLLL! Bernardo Matić je poravnao rezultat

Dejan Čabraja je centrirao iz kornera na Matić je na drugoj stativi u skoku nadvisio Klemenčića i poslao loptu iza Milića.

64' Dosta sreće za Domžale. Begonja je snažno šutirao, ali pored gola.

62' Po desnoj strani lijepo kombinuju Husmani i Nikolson, ali Jamajčanin opet ne pogađa metu.

60' Izmjena u ekipi Širokog Brijega. Iz igre izlazi neprimjetni Eliomar, a ulazi Dejan Čabraja.

56' Odličan dupli pas Ibraimija i Nikolsona koji se probija do gola, ali mu Matić klizećim startom oduzima loptu.

48' Dosta agresivnija i otvorenija ekipa Širokog na startu drugog dijela, ali bez ozbiljnijih prilika.

-drugo poluvrijeme-

45' Nakon jednog minuta nadoknade sudija Munuk označava kraj prvog poluvremena.

43' Prvi žuti karton na meču dobija Kovačić.

41' Dosta mirniji dio meča, posjed lopte je na strani domaćih. Odlično je po desnoj strani probio Širok, ali je Bilobrk uz male poteškoće ipak otklonio opasnost.

34' Ponovo velika prilika za Široki nakon greške golmana domaćih koji je pokušao dodati loptu saigraču, ali je "pronašao" Bagarića koji sa igračem na "leđima" šutira po zemlji ali Milić sigurnom intervencijom ispravlja svoju grešku.

29' Odlična akcija Širokog. Bagarić se sjajno oslobodio čuvara, odložio loptu na stranu za usamljenog Ćorluku koji je pokušao u sredini pronaći Turčina ispred kojeg Klemenčić izbacuje loptu u korner u posljednjem trenutku.

24' Senijad Ibričić pronalzi Šamara Nikolsona na prvoj stativi, ali je Jamajčanin, iako itekako opasan, i ovaj put neprecizan.

19' Stidljivo prijeti Široki. Bagarić se našao na ivici šesnaesterca, ali je bio okružen trojicom domaćih fudbalera i nije uspio da zaprijeti Miliću. Prva kakva takva opasnost ispred gola Domžalea.

16' Bez obzira na zaostatak, popularni "Škripari" glasno bodre svoj tim.

11' GOLLLL!!! Dario Melnjak dovodi Domžale u vođstvo.

Odbrana gostiju je dozvolila Ibraimiju da se namjesti i odabere metu u šesnaestercu, a Makedonac je odmjerenom loptom pronašao Melnjaka koji snažanim udaracem  glavom šalje loptu iza Bilobrka.

5' Ibraimi je odlično istrčao kontru i u kaznenom prostoru pronašao Nikolsona, koji je bio neoprezan i našao sa u  ofsajdu.

2' Domaćini su dosta bolje otvorili meč i već u prvom napadu zaprijetili preko Bizjaka, ali je Bilobrk otklonio opasnost.

NAJAVA

Nakon remija (2:2) na "Pecari" u prvom susretu 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ekipa Domžalea revanš protiv Širokog Brijega na svome "Domžale Sports Park-u" dočekuje u ulozi velikog favorita.

Međutim, Široki sigurno nije došao u Sloveniju sa bijelom zastavom i ako ponovi predstavu iz drugog poluvremena prve utakmice kada su nadigrali Slovence i izborili remi nakon dva gola zaostatka, pozitivan ishod je itekako moguć.

Podsjećanja radi, Širokobriježani su na "Domžale Sports Park-u" gostovali prije osam godina i pogocima Vagnera Santosa Laga i Renata Gomideša savladali Olimpiju iz Ljubljane (0:2) u prvom meču 1. pretkola kvalifikacija istog takmičenja. Igrač utakmice bio je Danijel Kožul koji je, uz Josipa Barišića i Dinu Ćorića, i danas u sastavu prvog tima.

/Široki Brijeg - klub katolika i JEDNOG protestanta/

Boris Pavić je u uvodu u meč ulogu favorita prepustio Slovencima, ali i istakao da će njegov tim uraditi sve da dođe do iznenađenja.

"Oni su, to mogu reći nakon utakmice na Pecari, a to sam tvrdio i prije, favorit za prolaz jer su kompaktna ekipa koja je dugo zajedno, koja je uz bok Mariboru i Olimpiji i koja igra otvoren, napadački, fudbal, postiže puno pogodaka, prošle sezone bili su najefikasnija ekipa u Prvoj ligi Slovenije. Ipak, mi ćemo pokušati sve napraviti da ih iznenadimo i izvučemo pozitivan rezultat koji bi nas odveo u drugo pretkolo Lige Evrope", istakao je trener Širokog.

Dok čekate 21 čas i početak meča možete pročitati zanimljivu priču o vjerskoj "obojenosti" ekipe iz Širokog Brijega.

Boljeg iz ovog duela čeka dvomeč protiv ruske Ufe.

Pravdu će dijeliti sudijska trojka iz Finske na čelu s Antijem Munukom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC