Lepotice, srećan rođendan! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Jedna od najplaćenijih manekenki na svetu danas slavi 38. rođendan, a mi smo odlučili da se podsetimo njene karijere.

Brazilski supermodel Žizel Bundšen karijeru je započela još kao tinejdžerka, a nakon što se iz svoje zemlje preselila u Njujork 1997. godine, gde su je (kao u holivudskom filmu) u restoranu brze hrane u kojem je radila zapazili modni agenti.

Ready to go! Thank you to the entire @versace team for working so hard to make me an eco dress. The fabric and lining used are both 100% organic silk ecologically dyed, the threads are 100% organic cotton and everything is certificated as GOTS: Global Organic Textile Standard. Thank you to my super team @hungvanngo @davidvoncannon @georgecortina and @deborahlippman for getting me ready for tonight!✨ ✨ Pronta! Obrigada por toda equipe da @versace por trabalhar tão duro para fazer meu vestido totalmente sustentável. O tecido e forro de seda são 100% orgânicos e ecologicamente tingidos, as linhas são de algodão 100% orgânico e tudo é certificado pela organização GOTS.Obrigada @hungvanngo @davidvoncannon @georgecortina e @deborahlippman por me prepararem para esta noite!

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele) on

Ubrzo su najpoznatiji dizajneri počeli da se "otimaju" o nju, a već 2000. godine, Žizel je sa "Viktorijas sikretom" potpisala ugovor vredan 25 miliona dolara, i time postala jedna od najplaćenijih modela na svetu.

Prva "ozbiljnija" revija koju je radila bila je za Aleksandra Mekvina.

Izvor: YouTube/Fashion Channel

Bundšen je 2007. raskinula ugovor sa "Viktorijas sikretom," ali je i dalje povremeno radila revije za ovaj brend.

Izvor: YouTube/wichapi

U međuvremenu, pojavljivala se na naslovnicama mnogih poznatih časopisa, sarađivala je sa najpoznatijim dizajnerima, a 2000. je časopis "Roling stoun" proglasio najlepšom ženom na svetu.

Ova lepotica se 2009. udala za fudbalera Toma Bredija sa kojim ima sina Bendžamina i kćerku Vivijen, a 2012. se našla u centru pažnje kada se slikala gola za "Vog" i pokazala da je i dalje jedna od najseksepilnijh modela.

U aprilu 2015, Žizel se oprostila od modne piste, ali ne i od modne industrije. I dalje povremeno radi kampanje, ali sada… samo kad je raspoložena za to.

Izvor: YouTube/Brazil Magazine

U međuvremenu, uživa sa porodicom:

Feliz dia dos namorados ❤

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele) on

Pogledajte fotografije:

Ostale vijesti