• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA "pomilovala" Milan, Sarajevo na Atalantu!

Autor mondo.ba

Sud za sportsku arbitražu uvažio žalbu "rosonera", ukinuo im jednogodišnju suspenziju iz Evrope, što znači da će bh. predstavnik u kvalifikacijama za Ligu Evrope igrati dvomeč sa Atalantom, a ne Fiorentinom kako je bilo planirano.

Sud za sportsku arbitražu (CAS), sa sjedištem u Lozani, odlučio je da uvaži žalbu Milana na jednogodišnju suspenziju koju mu je odradila UEFA, što znači da će "rosoneri" ipak ove godine nastupiti u Evropi.

Ova odluka direktno je u vezi sa Sarajevom, s obzirom da je bh. predstavnik izborio plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, te je iščekivao vijesti iz Italije, da li će igrati dvomeč sa Atalantom ili Fiorentinom.

Podsjetimo, krajem juna italijanski klub kažnjen je od strane UEFA zbog kršenja finansijskog fer-pleja, nakon čega se Milan žalio na ovu odluku, da bi žalba danas bila uvažena.

"Bordo" ekspedicija tako će narednog četvrtka putovati u Bergamo, s obzirom da je Milan smješten direktno u grupnu fazu Lige Evrope, a u kvalifikacije će morati Atalanta.

Samim tim, Evropu neće vidjeti Fiorentina.

Dakle, prvi meč Atalanta i Sarajevo igraće na stadionu "Atleti Azuri D'Italija" 26. jula, dok je revanš na "Koševu" sedam dana kasnije.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan Krajina

Koga zanimaju zabari i sarajlije. Haha jeli neki lopovluk opet za milan. Hahahha koja ste g...a vi iz uefa. Neka vas je sramota isto tako i fsbih sve te glumce dosta vas je vise sram vas bilo. Unistavate sve .... budite sigurni da srbe nezanima uopste bih. Putuj igumane....

DRENA

OKEJ

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC