• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zurof: Modriću "crveni karton" zbog Tompsona

Autor mondo.rs

Centar "Simon Vizental", koji se bori protiv antisemitizma i rasizma, osudio je učešće hrvatskog muzičara u proslavi uspeha fudbalske reprezentacije Hrvatske.

Centar "Simon Vizental" oštro je kritikovao učešće "zloglasnog simpatizera ustaša" Marka Perkovića Tompsona u slavlju koje je u Zagrebu priređeno povodom dočeka selekcije Hrvatske, novog vicešampiona sveta.

U izjavi glavnog lovca na naciste i direktora za poslove istočne Evrope, doktora Efraima Zurofa, koju prenosi portal "Indeks", Centar je konstatovao da je Tompson poznat po pesmama koje pozivaju na ubijanje Srba i koje su nostalgično povezane sa zloglasnim koncentracionim logorom Jasenovac i pridruženim ženskim logorom Stara Gradiška.

"Pozivanje Perkovića da peva na takvoj masovnoj proslavi, na kojoj, prema planu, nije trebalo da se pojave nikakvi političari ni izvođači, njegovim fašističkim pogledima daje legitimitet kakav ne zaslužuju", poručili su iz Centra, uz pripadajuću poruku Efraima Zurofa.

Marko Perković, navodi Zurof, nije propustio nijednu priliku da pošalje svoje poruke mržnje i nije slučajno da se "brojni ljudi pojavljuju na njegovim koncertima u ustaškim uniformama i/ili sa simbolima, te da izvode ustaški pozdrav".

"On nigde ne bi trebalo da bude počasni gost, ponajmanje na najvećem okupljanju u istoriji demokratske Hrvatske, na kojem se slavi izvrstan sportski uspeh. Luka Modrić možda je zaista zaslužio da bude najbolji igrač Svetskog prvenstva, ali zbog pozivanja Tompsona da peva, zaslužio je 'crveni karton'", zaključio je Zurof.

Perković se u ponedeljak na dočeku popeo u otvoreni autobus koji je vozio hrvatske fudbalere sa aerodoroma, tvrdeći da su ga oni pozvali da im se pridruži, a nakon toga je otpevao nekoliko pesama na Trgu Bana Jelačića, gde je održana centralna proslava.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC