• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siti i Dortmund počinju "ludi letnji ples"

Autor mondo.rs

Šesto izdanje letnjeg serijala prijateljskih utakmica počeće u noći između petka i subote u Čikagu.

Međunarodni kup šampiona (ICC), letnje takmičenje nastalo po zamisli američkog multimilijardera Stivena Rosa, ove godine se vraća u nikad obimnijem izdanju.

Od 20. jula do 12. avgusta u njemu će učestvovati 18 timova, od kojih će svaki odigrati po tri utakmice, a ukupan broj mečeva je 27.

Težište je i dalje na tržištu SAD, gde će se utakmice igrati na 15 stadiona, kapaciteta uglavnom većeg od 60.000 sedišta.

Uključeno je i sedam evropskih gradova (Madrid, London, Dablin, Nica, Leće, Faro, Klagenfurt), a u odnosu na prethodna izdanja "ICC", "zakinuti" su Azija i Australija, pošto će jedini domaćin biti Kalang u Singapuru.

Tamošnja publika će od 26. do 30. jula uživati u duelima madridskog Atletika, Arsenala i Pari sen Žermena, po sistemu "svako sa svakim".

Čast da otvore ovaj atraktivni serijal imaće u subotu od 3.00 po centralnoevropskom vremenu ekipe Mančester sitija i Borusije Dortmund, koje će se sastati na "Soldžer Fildu" u Čikagu.

Već u subotu u Klagenfurtu (16.00) igraće Bajern i Pari sen Žermen, a Liverpul i Borusija u nedelju (22.00) u Šarlotu.

Kada Atletiko i Inter 12. avgusta na stadionu "Vanda Metropolitano" spuste zavesu na "ICC 2018", u Engleskoj će već biti odigrane utakmice prvog kola Premijer lige. Tako će Kup šampiona, u kombinaciji sa Svetskim prvenstvom u Rusiji i uobičajenim kvalifikacijama za evropska takmičenja, učiniti da letnje pauze za ljubitelje fudbala praktično ne bude!

Pored pomenutih klubova, učesnici "ICC 2018" biće Barselona, Benfika, Čelsi, Juventus, Mančester junajted, Milan, Real Madrid, Roma, Lion i Totenhem.

Ako u "moru" derbija treba izdvojiti nekoliko mečeva koje BAŠ treba videti, to su Mančester siti - Liverpul u Nju Džersiju 25. jula (Pep Gvardiola sigurno će biti dodatno motivisan zbog tri pobede "redsa" nad osvajačem Premijer lige u četiri prošlosezonska duela), Mančester junajted - Liverpul 28. jula u En Arboru i Real - Juventus 4. avgusta u Lendoveru, gde će se sastati doskorašnji i novi tim Kristijana Ronalda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC