• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Trio J" za lagan start Zvezde

Autor mondo.rs

Gosti iz Vranja pogodili su stativu već u 2. minutu, ali posle toga je bilo samo pitanje vremena kada i koliko puta će im crveno-beli zatresti mrežu.

 Superliga-2018-prvo-kolo-Crvena-zvezda-Dinamo-Vranje-3-0 Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su očekivanu pobedu nad Dinamom iz Vranja - 3:0 (1:0) u meču prvog kola Superlige Srbije 2018/19.

Vođstvo je posle dugog perioda jalove inicijative doneo Dušan Jovančić u 41. minutu, na 2:0 je povisio mladi Dejan Joveljić u 51, a konačnih 3:0 u 76. minutu je postavio Milan Jevtović.

Njemu je to, kao i Jovančiću, bio prvenac u Zvezdinom dresu, dok se Joveljić pogotkom samo nadovezao na efikasan finiš prošle sezone, tokom koga je na tri meča dao tri gola.

U petak uveče igrali su još Vojvodina i Mladost Lučani - 1:1 (1:1).

Domaćin je u 13. minutu poveo preko Beka Fofane, ali je u 29. minutu izjednačio Dimić i promene rezultata više nije bilo.

CRVENA ZVEZDA: Popović - Gobeljić, Degenek, Babić, Terzić - Jovičić, Jovančić, Ebisilio (od 53' Milijaš) - Jevtović (od 82' Milić), Meleg (od 77' Pavkov) - Joveljić.

DINAMO: U. Đurić - Ilić (od 50' Stanković), Pavišić, Tasić (od 46' Nedeljković), Vukajlović - N. Đurić, Onimisi, Sićović (od 71' Stojković), Dimitrov - Antić, Suraka.

Trener Zvezde Vladan Milojević je, sasvim očekivano, odlučio da između dve utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona odmori veliki broj standardnih prvotimaca.

Iz početne postave sa revanša protiv Spartaksa, tri dana ranije, od prvog minuta su zaigrali samo Degenek, Jovičić i Ebisilio, koji je posle pedesetak minuta ustupio mesto Nenadu Milijašu.

Debitovali su nekadašnji golman Voždovca Zoran Popović i levi bek iz sopstvenog omladinskog pogona, 18-godišnji Aleksa Terzić, dok su Jovančić, Dejan Meleg i Jevtović prvi put bili "starteri" na zvaničnoj utakmici.

Podsećamo da crveno-beli u utorak od 20.30 dočekuju litvanskog prvaka Suduvu, u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, dok u drugom kolu Superlige opet igraju na "Marakani", protiv niškog Radničkog 28. jula.

Izvor: MN PRESS




Napadač Dinama, Zakarija Suraka iz Gane, mogao je možda da zakomplikuje utakmicu da je dobar trk u 2. minutu završio malo preciznijim udarcem. Nakon što se oslobodio Degeneka, on je matirao Popovića, ali ne i stativu, tako da je Dinamo propustio šansu da šokira malobrojne navijače.

Od tog trenutka su se ređali napadi crveno-belih, kojima je dirigovao Jovančić, bivši kapiten Vojvodine.

On je u 41. minutu zasluženo "probio led" kada je posle stative Degeneka primio loptu na oko 15 metara od gola i lukavim udarcem savladao odličnog golmana Uroša Đurića.

Početak drugog poluvremena doneo je mini-šou Joveljića. Ovaj talentovani 18-godišnjak je posle postignutog gola nastavio da "kidiše" i mogao je bar još dva puta da se upiše u strelce. Bez obzira na to, zalaganjem, kretanjem i nalaženjem na pravim mestima, ponovo je zaslužio prelaznu ocenu.

Kada se činilo da bi meč mogao da se završi pobedom šampiona od "samo" 2:0, Jevtović je posle osvojene lopte na sredini terena i kombinacije sa Milijašom ušao u kazneni prostor i plasiranim udarcem ostavio Đurića bez šanse da odbrani - 3:0!

Izvor: MN PRESS


UŽIVO

- KRAJ, 3:0!

85' Oprobao je Milijaš "levicu" iz slobodnog udarca, a Đurić napravio paradu i odbio loptu daleko od gola.

82' Nemanja Milić ušao je umesto strelca Jevtovića, koji se, izgleda, požalio na lakšu povredu.

Milan Jevtović gol, Crvena zvezda - Dinamo Vranje 3:0, Superliga 2018-19 prvo kolo
Izvor: YouTube/MONDO portal


76' GOL - 3:0! Milan Jevtović! Oduzeo je levokrilni igrač loptu na sredini terena, u nastavku akcije ga je uposlio Milijaš, a Jevtović je ušao u šesnaesterac i plasiranim udarcem lepo pogodio suprotni ugao.

69' Posle perioda u kome je Dejan Joveljić bio daleko najzapaženiji akter, utakmica je ušla u nešto mirnije "vode". Gosti bi verovatno bili prezadovoljni da ostane 2:0, a ni crveno-belima u ovom trenutku nije prioritet popravljanje gol-razlike.

61' STATIVA! Opet Joveljić, koji je iz neposredne blizine, posle odbitka, probao da plasira loptu preko Đurića, međutim isprečila se stativa, blizu dela u kome se spaja sa prečkom.

59' ŠANSA! Joveljić je mogao da duplira svoj učinak, ali je iskosa sa desne strane, nakon što je obišao golmana Đurića, pogodio samo spoljni deo nebranjene mreže.

53' U igri je Nenad Milijaš umesto Ebisilija, kome će pri ovom rezultatu dobro doći odmor. Dinamo je već obavio dve izmene.

Dejan Joveljić gol, Crvena zvezda - Dinamo Vranje 2:0, Superliga 2018-19 prvo kolo
Izvor: YouTube/MONDO portal


51' GOL - 2:0! Dejan Joveljić! Lorenco Ebisilio je prihvatio loptu izbijenu iz kaznenog prostora, predriblao dvojicu čuvara i proigrao (namerno ili ne) mladog centarfora, kome nije bilo teško da matira Đurića iz neposredne blizine.

- POLUVREME, 1:0! Zasluženo vođstvo crveno-belih.

43' ŠANSA! Đurić i treći put sprečava Jevtovića da se upiše u strelce, i to iz najpovoljnije pozicije do sada.

Dušan Jovančić gol, Crvena zvezda - Dinamo Vranje 1:0, Superliga 2018-19 prvo kolo
Izvor: YouTube/MONDO portal


41' GOL - 1:0! Dušan Jovančić! Miloš Degenek je posle kornera zahvatio loptu glavom, ona je na opšte iznenađenje završila na stativi, a odbitak je Jovančić ne toliko jakim, ali veštim udarcem sa 15 metara poslao u donji desni ugao.

39' ŠANSA! Polukontra Zvezde završena je šutom Jevtovića iskosa sa leve strane, a Đurić je drugi put na meču izašao kao pobednik iz njihovog duela "1 na 1".

32' Jovančić se nameće kao glavni kreator Zvezdine igre na ovoj utakmici. Proigrao je Joveljića lepom dubinskom loptom, ali Đurić je na vreme istrčao i mladi napadač nije uspeo da izvuče više od kornera.

23' Zvezda sve jače pritiska Dinamo, čija odbrana je nekoliko puta smušeno i prestrašeno intervenisala. Ovog puta je lopta došla na nogu Babiću, čiji prizemni udarac sa sedam-osam metara brani Đurić.

19' STATIVA! Sada crveno-beli nisu imali sreće. Dušan Jovančić je imao nekoliko opcija u obećavajućem napadu, odlučio je da šutne sa 22-23 metra i umalo pogodio cilj.

16' ŠANSA! Uroš Đurić istrčava i nogom brani udarac Milana Jevtovića, nakon što su gosti izgubili loptu ispred svog kaznenog prostora.

8' Zvezda je izvela nekoliko relativno opasnih napada, kao i prva dva kornera, ali bez ozbiljnijeg šuta na gol.

Izvor: MN PRESS


2' STATIVA! Ali ne za Zvezdu, nego za Dinamo. Napadač Gane Zakarija Suraka iskoristio je brisan prostor, pobegao Degeneku i snažnim šutom iskosa sa leve strane uzdrmao okvir gola.

- Pre početka utakmice odata je počast nedavno preminulim Goranu Bunjevčeviću i Branimiru Babarogiću.

- Odziv navijača je u skladu sa pretpostavkom da će Zvezda ostvariti rutinsku pobedu i da je ovaj meč "nužno zlo" između dve važnije i atraktivnije utakmice. Na tribinama stadiona "Rajko Mitić" prisutno je nekoliko hiljada gledalaca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC