• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne zavaramo se da su Mađari slabi"

Autor mondo.rs

U iščekivanju vaterpolo klasika u četvrtfinalu Evropskog vaterpolo prvenstva u Barseloni... Savić nametnuo jak ritam treninga.

 Vaterpolo EP - četvrtfinale Srbija - Mađarska Izvor: Mondo/Goran Sivački
Izvor: Mondo/Goran Sivački

Srpski vaterpolisti su imali slobodno poslijepodne ali su uveče poslije sastanka pažljivo posmatrali prvo duel Hrvatske i Grčke odnosno Španije i Crne Gore. Zajedno sa Italijom i Srbijom direktni četvrtfinalisti su još Hrvatska i Španija.

Ako sve bude prema očekivanjima poslije sutrašnjih utakmica osmine finala Srbija bi u četvrtfinalu u utorak igrala sa Mađarskom, Hrvatska sa Crnom Gorom, Španija sa Grčkom dok će Italija biti rival pobjedniku susreta Francuska - Rusija.

"Za nas prvenstvo sada počinje. Ne želim ništa o Mađarima da pričam, neka se završe dueli u nedjelju. Naš zadatak jeste da održimo takmičarski tonus. Nismo imali jake utakmice u grupi, koristili smo ih za druge stvari a sada je vrijeme za susrete u kojima se igra samo na pobjedu", kaže selektor Dejan Savić

Sava Ranđelović je bio zapažen u dosadašnjem dijelu prvenstva:

"Nije prvi put da imamo tri dana slobodno. Znam već da ćemo ga iskoristiti na najboqji mogući način. Učinićemo sve da Mađare dočekamo u najboljem mogućem izdanju. Dobri su, bolji od rezultata koje su ostvarili do sada".

Kapiten Filip Filipović, MVP 2. kola, uspješno vodi ekipu. Utakmice u grupi je već zaboravio:

"Nije Slovačka ekipa na koju bi još trebalo da se troše riječi. Najvažnije je da smo živi i zdravi, da povreda nema i da ćemo spremni dočekati utakmice. Dosadašnje su potvrdile da je ovo izuzetno jako takmičenje a mi se ne zavaravamo da su Mađari slabi".

Danas su na programu dva treninga. Savić, Petrović, Ćirić i Pavlović imaju program.

Poslije utakmica u grupama objavljeni su i statistički podaci. Do sada su brojke na strani Hrvatske koja ima najbolji procenat šuta i realizacije igrača više. Srbija ima šut oko 40%, igrača više 68 posto%. Najuspješniji golman trenutno je odlični Italijan Del Lungo sa 80 posto%, Bane Mitrović je na oko 55%.

Na listi strijelaca Vodi Grk Vlahopulos sa 11 golova ispred Ivovića iz Crne Gore i Vukićevića iz Hrvatske koji su postigli 10.

Kod Srba Ćuk je postigao 6, Filipović i Mandić 5, Prlainović i Aleksić 4, Pijetlović i Jakšić 3...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC