Bjelica: Dugo sam pričao sa Divcem...

Autor:

"On zna šta bi igrač trebalo da uradi da bude uspješan", rekao je novi član Kingsa poslije dogovora sa svojim novim timom.

Bjelica: Dugo sam pričao sa Divcem... Foto: MN Press

Iako je nagoviješteno da bi mogao da se vrati u Evropu, Nemanja Bjelica (30) ipak je ostao u Americi.

Nekadašnji MVP Evrolige potpisaće trogodišnji ugovor sa Sakramentom i opet će postati saigrač Bogdanu Bogdanoviću.

Filadelfiju je odbio jer mu nije odgovaralo da seli porodicu na samo godinu dana, što je uzeto u obzir u njegovim pregovorima sa generalnim menadžerom Kingsa, legendom srpske i evropske košarke, Vladom Divcem.

Uz potvrdu da se dogovorio sa Sakramentom, "Beli" je otkrio da je najduže razgovarao baš sa prvim operativcem "kraljeva", što su američki mediji prije dva dana i objavili.

"Proveo sam dosta vremena u priči sa Vladom. On je ikona u mojoj zemlji i ima jedinstveni pogled na to šta je potrebno da dospijete u uspješnu poziciju u NBA ligi, kao i šta bi igrač trebalo da uradi u takvoj situaciji", izjavio je Bjelica za "Yahoo sports"."Vjera organizacije (Sakramento Kingsa) i njihova privrženost meni oduševila je i mene i moju porodicu. Spreman sam da uradim sve što mogu da pomognem Kingsima i da budem dio Sakramentove zajednice", dodao je on.

Bjelica je u NBA ligu stigao prije tri godine i u sve tri sezone je nosio dres Minesote, sa kojom se rastao ovog ljeta.

Filadelfija ga je željela, ali je Divac ipak znao bolje da mu "priđe" i da ga ubijedi da je selidba u glavni grad Kalifornije i u tim Dejva Jergera ipak pravi potez.

Ostale vijesti