• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Joveljić 4/5, ali kaže: Mogao je još jedan!

Autor mondo.rs

Mladi napadač Crvene zvezde je gladan golova, a sjajnu formu iz prošle sezone potvrdio je i u prvom takmičarskom nastupu ovog leta.

 Joveljić 4/5, ali kaže: Mogao je još jedan! Izvor: MN PRESS

Prošle zime je odbio da ide na pozajmicu u Rad, jer je verovao u sebe i bio ubeđen da će na pravi način iskoristiti svaki minut koji mu Vladan Milojević pruži u takmičarskim utakmicama Crvene zvezde.

Da je s razlogom pun samopouzdanja, Dejan Joveljić je potvrdio na terenu. U pet nastupa za prvi tim crveno-belih postigao je četiri gola. Ukupno je igrao 331 minut, što znači da se u strelce upisivao na svakih 82 minuta.

Imajući u vidu da 7. avgusta puni tek 19 godina, kao i da je u prvom delu prošle sezone postigao 33 gola u 14 utakmica omladinskog prvenstva, jasno je da Crvena zvezda u svojim redovima ima "rođenog golgetera".

U finišu prošle sezone je dva puta pogodio mrežu Spartaka iz Subotice i jednom Voždovca, a ove je bio precizan protiv Dinama iz Vranja, kada se u stilu najboljih svetskih napadača fenomenalno zagradio i oslobodio čuvara, a onda rutinski pogodio metu.

Koliko je Dejan Joveljić "gladan golova" najbolje potvrđuje rečenica iz neformalnog razgovora posle utakmice prvog kola Superlige:

"Mogao je još jedan".


Kako razmišlja, pokazao je i u razgovoru sa novinarima posle pobede nad Vranjancima 3:0.

"Bitno je da smo lepo započeli sezonu i da se niko nije povredio. Idemo dalje, brzo nas očekuju nove utakmice, nastavićemo naporno da radimo. Mnogo mi znači gol. Za golove živim, oni su moj život, presrećan sam. Posvećujem ih porodici i navijačima", rekao je mladi napadač i dodao:

"Dosta je novih igrača igralo, svi su se odlično pokazali. Čestitam i Dušanu (Jovančiću) i Milanu (Jevtoviću) na golovima. Hvala Ebisiliu na asistenciji, mislim da sam rutinski reagovao, poslao golmana na drugu stranu i zatresao mrežu".

Trojica debitanata

Uz strelca Vladimira Jovičića, debi u crveno-belom dresu protiv Dinama imali su levi bek Aleksa Terzić i golman Zoran Popović. "Nije bilo treme ni nervoze kod mene pre, a ni tokom utakmice. Imam dosta iskustva u domaćem fudbalu tako da sam bio uveren da ćemo zabeležiti pobedu. Ni u jednom trenutku nisam sumnjao u sebe i svoje saigrače. Mogu da budem zadovoljan svojim debijem jer smo pobedili, odigrali smo dobru utakmicu i nismo primili gol. Drago mi je što se šef na delu uverio da može da računa na kombinovani sastav", izjavio je Popović.

Joveljićev gol bio je drugi u duelu sa Dinamom. Prvi je postigao prošlosezonski kapiten Vojvodine, Dušan Jovančić.

"Mnogo mi znaći što sam na debiju dao gol, ali i što smo pobedili i napravili dobru uverturu za Suduvu. Probali smo da napadnemo od početka, oni su imali stativu, ali mi smo do kraja bili bolji i zasluženo pobedili. Drugim golom smo otklonili sve dleme oko pobede. Nisam očekivao gol, ne postižem ih često, ali mnogo mi je drago što se to desilo. Znači nam i što nismo primili nijedan gol u ove tri utakmice (dve protiv letonskog Spartaksa u kvalifikacijama za Ligu šampiona - 0:0, 2:0 - prim. aut). Naša taktika nije da branimo svoj gol nego da postignemo gol više, to ćemo pokušati i u utorak", najavio je Jovančić uoči prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, kada u Beogradu gostuje litvanska Suduva.

Tačku na pobedu protiv Dinama stavio je Milan Jevtović lepim udarcem iskosa u dalji ugao.

"Odigrali smo dobru utakmicu, stvorili smo veliki broj šansi, postigli tri gola i na kraju pobedili. Zaista sam srećan i zadovoljstvo mi je što sam postigao gol na debiju na 'Marakani'. Iskreno, ovako sam zamišljao svoj debi pred Zvezdinim navijačima, tako da sam ostvario svoj san. Gol posvećujem porodici. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu i da ćemo igrati sve bolje. Zadovoljan sam kako sam odigrao, imamo veliki fond igrača i svako će pokušati da iskoristi priliku kada je dobije. I Jovančić je dobro odigrao, postigao je gol, mi novi igrači smo odlično prihvaćeni, osećamo se kao da smo dugo ovde i lakše nam je da igramo", istakao je Jevtović, koji je ovog leta stigao u Zvezdu iz Antalije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC