Nele najavio rok atrakciju i skidanje kila

Nekoliko sati prije večerašnjeg velikog finala na Demofestu sumirali su se utisci. Nele Karajlić najavio nezaboravnu svirku.

0
A- A A+

Nele Karajlić, Demofest Foto: MONDO/ Dragana Božić

Pjevač "Zabranjenog pušenja" i "No smoking orkestra" Nele Karajlić nastupiće večeras sa svojim bendom koji je simbolično nazvao 'Osiromašeni uranijum'. 

Prisutnim članovima demo bendova otkrio je tajnu uspjeha, rekavši kako je on bio puno lošiji od njih kada se počinjao baviti muzikom.

“Da smo svirali kao vi na počecima ja bih danas bio Mik Džeger”, rekao je Nele i dodao da je svaka svirka moguća prekretnica za jedan bend.

“Morate na svakom nastupu imati to na umu, bez obzira gdje svirate. Svaki nastup može odrediti vašu budućnost. Želim vam sve najbolje i da doživite sve što sam i ja, osim srčanog udara”, kroz smijeh ih je savjetovao Karajlić.

A što se tiče njegovog velikog nastupa večeras, repertoar će biti prava rok atrakcija. Nele će predstaviti presjek svoje karijere, a kako je istakao svirka će biti idealna za gubljenje suvišnih kilograma.

“Ja večeras sviram nakon 20 godina iako sam malo varao, imao sam nedavno par pripremnih koncerata. Neću se penjati po stejdžu, kao na Zaječarskoj gitarijadi, jer sam tad imao 20 kila manje, ali energije neće faliti” rekao je Nele.

Na današnjoj posljednoj pres konferenciji uručene su i četiri nagrade koje je bendovima dodijelio Nikola Jovanović iz SAE Instituta. Nagrađeni su bendovi 5rolej, Belleti, Captain Morgan's Revenge i Olivera Popović.

Fantastičnoj demo četvorki slijeduju besplatni termini snimanja u profesionalnim studijima SAE Instituta, koji slovi za najveću edukativnu ustanovu za kreativne medije u svijetu.

Članovi žirija  Zdenko Franjić i Igor Lazić (Niggor) sumirali su utiske i konstatovali da svi članovi različito razmišljaju, ali da su dojmovi vrlo pozitivni.

“Bilo je teško u nekim momentima, dosta je drugačije kada sve to slušate kući a drugačije na nastupu. U nekim momentima smo imali žučnu raspravu, ali dojmovi su pozitivni”, rekao je Niggor.

Da je ove godine teško odabrati složio se i Franjić istakavši kako njegovi favoriti ipak nisu prošli u finale. 

Finalisti koji su odlukom žirija sinoć prošli u finalno veče istakli su prije svega dobru organizaciju i zahvalili Demofestu na prilici da sviraju na tako velikom stejdžu i pred ogromnom publikom. Žao im je jedino zbog toga što sviraju samo jednu pjesmu.

Nakon svih sumiranih utisaka večeras nam još ostaje da vidimo ko će od 13 finalista pobijediti na 11. Demofestu i da uživamo u nastupima Neleta Karajlića i Goblina, kao i prošlogodišnjih pobjednika Slonz. Vidimo se!

Ostale vijesti