• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostavke u RS BiH

Autor mondo.ba

Rukometni savez Bosne i Hercegovine nalazi se u velikim problemima koji se tiču samog funkcionisanja.

 Ostavke u RS BiH  Izvor: MONDO/Samir Cacan

Savez koji je postojao do 2017. godine napravio je dug od preko 3.5 miliona KM i zbog nepoštovanja Zakona o udruženjima i fondacijama i Zakona o sportu nije mogao dobiti budžetska sredstva.

Sadašnji Rukometni savez su osnovali Rukometni savez FBiH i Rukometni savez RS koji su se ujedinili u jedinstveni Savez u skladu sa pomenutim zakonima. Od osnivanja, juna 2017. godine, traje trakavica sa Poreskom upravom koja novi Savez ne priznaje kao novi subjekt, a Ministarstvo pravde BiH je izdalo rješenje da je to novoosonovani i jedinstven pravni subjekt.


Rad Saveza je onemogućen zbog toga što nema svoj račun, prostorije, niti sredstva za rad. Entuzijazmom ljudi je održan i održale su se lige, a i reprezentacija je igrala svoja takmičenja.

Juče je (21. juli 2018. godine) bila zakazana vanredna Skupština RSBiH na kojoj su se delegati trebali odrediti prema budućnosti Saveza. Iz RSRS pojavio se samo jedan delegat.

Potpredsjednik Saveza, Amir Zahirović, i članovi Upravnog odbora, Emir Dautović i Mirsad Mahmutagić, podnijeli su ostavke. Ostavku je dao i Nedim Musić.
Mandat Upravnom odboru daće i generalni sekretar. Članovi iz hrvatskog dijela su svoj mandat dali Skupštini, objavljeno je na sajtu saveza.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC