SHAZAM! (VIDEO)

Autor:

Pogledajte prvi trejler za film o dečaku superheroju u telu odraslog čoveka.

Glumca Zakarija Levija smo već videli u filmu "Tor: Ragnarok", ali to ga nije sprečilo da pređe u DC kako bi tumačio lik superheroja Shazam (Šazem) u istoimenom filmu.

On se ponosno pojavio na Komik-Konu u San Dijegu gde je objavljen prvi zvanični trejler za film gde vidimo mladog Bilija Betsona (Ašer Ejndžel), dečaka koji postajem Shazam, kako se bori da preživi bez roditelja.

Moći dobija iznenadno od misterioznog starca i uz pomoć "brata" iz doma za nezbrinutu decu počinje da otkriva kakve sve moći zapravo ima - osim toga što izgleda mnooogo starije.

"Svi mi imamo superheroja u nama, samo je potrebno malo magije da on iz nas izađe. U slučaju Bilija Betsona, izgovaranjem jedne reči - SHAZAM! - četrnaestogodišnje siroče se pretvara u odraslog superheroja Shazam, zahvaljujući drevnom čarobnjaku koji mu je dao moći. I dalje dete u srcu - unutar mišićavog tela nalik božanstvu - Shazam uživa u odrasloj verziji sebe radeći ono što bi i svaki tinejdžer radio sa supermoćima: zabavlja se!

Može li da leti? Da li ima X-ray vid? Može li da ispaljuje munje? Shazam se nameračio da testira granice svojih sposobnosti kroz veselu nesmotrenost jednog deteta. Ali, moraće ubrzano da ovlada svojim moćima kako bi se borio protiv smrtonosnih sila koje kontroliše doktor Tadeus Sivana."

Film će u bioskopima biti tek od 5. aprila naredne godine.

Izvor: YouTube/Warner Bros. Pictures

Ko je Shazam?

Iako je DC lik u pitanju, Shazam je ranije nosio naziv u stripovima Kapetan Marvel i nastao je 1939. godine u vlasništvu "Fawcett" stripova, da bi se tek 1972. nastanio u DC porodicu. Dolaskom istoimenovog Marvelovog superheroja - Kapetana Marvela 1967. godine, DC je kasnije odlučio da potpuno preimenuje svog lika u Shazam. On je "dualni" lik: dečak Bili Betson se pretvara u odraslog superheroja svaki put kada izgovori "Shazam!", pa otuda i kasniji naziv.

Shazam ima moći slične Supermenu (a u vreme nastanka stripa bio je i popularniji superheroj od njega)- snažan je, leti, brz je... Ono što ga razlikuje od nadmoćnog originala sa planete Kripton je to što i kada preuzima oblik odraslog, snažnog čoveka, Bili je i dalje nezreli dečak ispod svega toga.

SHAZAM je akronim šest "besmrtnih heroja" - Solomona, Herkulesa, Atlasa, Zevsa, Ahila i Merkura.

Tagovi:

Ostale vijesti