• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fetel je "cool" poslije svega: Nije velika greška

Autor mondo.rs

"Nije baš da ću večeras teško zaspati zbog toga", rekao je svrgnuti lider u generalnom plasmanu.

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je poslije današnjeg katastrofalnog ishoda trke u Njemačkoj da ne misli da je mnogo pogriješio.

Fetel je u 52. krugu u Hokenhajmu izletio sa staze, udario u zaštitnu ogradu i prvi put ove sezone nije završio trku.

"Ne mislim da je to velika greška. Imala je veliki uticaj na trku pošto je nisam završio, ali nije baš da ću večeras teško zaspati zbog toga. Razočaravajuće je, pošto je sve do tada bilo odlično, ali nije nam trebala kiša", rekao je Fetel, prenijeli su britanski mediji.

Fetel je izgubio prednost u generalnom plasmanu, pa sada za vozačem Mercedesa, aktuelnim svjetskim šampionom Luisom Hamiltonom koji je pobedio u Hokenhajmu, zaostaje 17 bodova.

"To je bio jedan od onih trenutaka. Pogriješio sam i izvinjavam se ekipi, oni su uradili sve kako treba. Imao sam pobjedu u rukama - mala greška, veliko razočaranje", naveo je četvorostruki svjetski prvak.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je verovao u današnju pobedu, iako je krenuo sa 14. mesta i zahvalio ekipi na dobrom poslu.

Na konstataciju da sigurno nije mogao da očekuje pobjedu u današnjoj trci, Hamilton je odgovorio: "Da, vjerovao sam".

Hamilton je danas ostvario 66. pobjedu u karijeri, a četvrtu u sezoni kojom je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu, nakon što je vozač Ferarija Sebastijan Fetel izletio sa staze u 52. krugu.

"Naravno da je bilo teško sa te (14) pozicije i da je bilo malo verovatno, ali morate da verujete. Dugo sam se molio pre početka trke. Želeo sam da ostanem pribran, da ostanem miran. Zahvalan sam bogu, borio sam se i verovao sam i ostvario mi se san. Ekipa je danas obavila odličan posao", rekao je aktuelni svetski šampion.

U drugom delu trke padala je kiša na stazi u Hokenhajmu, a Hamilton je rekao da je to za njega bilo savršeno.

"Kada je počela da pada, znao sam da ću biti u dobroj poziciji. Nikada ne znate šta će se dogoditi poslije 'sejfti kara'. Nadam se da će ovo učvrstiti njihovu vjeru u mene i da će učvrstiti moju vjeru u njih (ekipa). Za one koji me prije nisu znali, sada me znate", naveo je Hamilton.

Upitan da li je ovo presudan trenutak u šampionatu, Hamilton je rekao da ih je ove godine bilo nekoliko.

"Nikada nisam vozio ovakvu trku. Poslije toliko godina, ne znate kada ćete imati bolju trku od one do tada najbolje, ali evo je ovdje, sa ekipom", dodao je britanski vozač.

Drugo mjesto zauzeo je njegov klupski kolega Valteri Botas. On je dobro vozio, u jednom trenutku pokušao je da pretekne Hamiltona, Britanac se dobro odbranio, ali je iz boksa stigla poruka da zadrži svoju poziciju.

"Kao vozač uvijek idete na pobjedu, a kada je Seb odustao imao sam dobru šansu. Izvući ću pozitivne stvari, ovo je savršen rezultat za ekipu. Imali smo borbu u krugu poslije 'sejfti kara', nisam uspio da ga obiđem i onda mi je rečeno da minimalno rizikujemo, što sam razumio", rekao je Botas.

Vozač Ferarija Kimi Raikonen zauzeo je treće mjesto. Takođe, i on je u jednom trenutku dobio timsko naređenje da propusti Fetela.

"Mislim da imamo određena pravila, ali nisu mi rekli jasno šta žele. To je bio trenutak u trci kada sam morao da idem u boks. U završnici trke nisam imao prave šanse. Trka je bila nezgodna, ali pokušaćemo sljedeći put, imao sam problema sa jednim Zauberom, koji je zaostajao za čitav krug", rekao je finski vozač.

Upitan kako je Ferarijev bolid reagovao na kišu, Raikonen je odgovorio da ne zna.

"Ja samo vozim moj bolid. U prošlosti je bilo teško po kiši i bio sam iznenađen kako se držao", dodao je Raikonen.

Naredna trka u šampionatu, pred jednomjesečnu pauzu, vozi se naredne nedjelje za Veliku nagradu Mađarske, na Hungaroringu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC