• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lola Smiljanić: Drhtao sam kad me pozvao Iliev

Autor mondo.rs

Milan Smiljanić se treći put vratio u Partizan. "Sada sam zreliji, pametniji, ozbiljniji... Ja sam rođen ovde i samo za Partizan mogu da igram sa 100% mogućnosti i preko toga". Iliev: "Lola je bio logičan izbor".

 Lola Smiljanić: Drhtao sam kad me pozvao Iliev Izvor: MN Press/arhiva

Od kako je objavljeno da se Milan "Lola" Smiljanić treći put vraća u Partizan, društvene mreže su se usijale.

Potez uprave Partizana, koji je povučen po odlasku Marka Jevtovića u turski Konjaspor, podelio je navijače crno-belih. Mnogi su skeptični po pitanju njegove fizičke pripremljenosti, smatraju i da neće pozitivno uticati na mlađe igrače (s obzirom na njegov raniji "pedigre"), i da neće mnogo doprineti igri.

Na zvaničnom "predstavljanju" (mada je reč predstavljanje nepotrebna u slučaju Milana Smiljanića, koji se TREĆI PUT vratio u Partizan), ovaj 31-godišnji vezni igrač je rekao da je vrlo spreman, da je "liniju doveo do savršenstva", kao i da su burni noćni provodi (čitaj: splavovi) prošlost.

Pred gostovanje Radniku u Surdulici na početku nove sezone Superlige, trener Partizana Miroslav Đukić je rekao da je zadovoljan i srećan što će ponovo, posle 10 godina, ponovo sarađivati sa Smiljanićem.

"Reč je o ozbiljnom i sada već iskusnom ograču, koji može da nam donese mnoge stvari i u svlačionici i na terenu, Partizanovo je dete", rekao je Đukić i vratio se na čuvenu epizodu i istupanje Smiljanića posle velike pobede nad Crvenom zvezdom (4:2) u derbiju 2007. godine, kada se tada mladi Smiljanić "zaneo".

"Jeste (hahaha), smirivao sam ga tada ispod stola. Tada je bio mlad, postupio je ishitreno. Sada je iskusniji, zreliji, odmereniji".

Smiljanić se danas, na molbu novinara, takođe dotakao tog detalja od pre 11 godina.

"To je bio proizvod mladosti. To su bile neke prve moje utakmice u derbijima u seniorskoj konkurenciji, a mi smo u mlađim bili navkli da pobeđujemo. To je, jednostavno, izašlo iz mene, neću da kažem da sam pogrešio. Sad imam iskustvo, pametniji sam. Naravno da imam istu želju za pobedama u derbiju, ali sada znam i kako da se nosim sa tim", rekao je Smiljanić.

Prethodno je o Smiljaniću govorio sportski direktor Partizana Ivica Iliev, inače njegov nekadašnji saigrač (iz sezone 2010/11.), koji je istakao da je to igrač baš kakav je potreban Partizanu, borac, fajter... da bude tu kad je teško.

"Poželeo bih dobrodošlicu našim Loli. Prethodna dva puta kad se vraćao, bila su izuzetno uspešna, nadamo se da će i ovoga puta tako biti. Lola je dobro poznat svima, mi smo brzo reagovali i u trenutku kad smo ostali u deficitu na poziciji zadnjeg veznog. Lola je, rekao bih, bio logičan izbor, jer  poznaje klub, veliki je Partizanovac. Ovo njegovo predstavljanje dolazi posle poraza u prvenstvu ali i to je razlog što je Lola sa nama, da bude produžena ruka treneru na terenu, u svlačionici, da pomogne kad ne ide, ima iskustva da izađe u susret svim zahtevima. On je logičan izbor i verujem da će nam mnogo doneti", rekao je Iliev i dodao:

"Lola treba da nam donese sigurnost, da nam bude prav osgurač ispred odbrane, koji će u jačim utakmicama znati kako da vodi ekipu. Igrao sam sa njim u sezoni 2010/11. kad smo igrali u Ligi šampiona i osvojili 'duplu krunu' i on je bio igrač koji je u taktički zahtevnim utakmicama, to iznosio na najbolji način. On je igrač od poverenja i igrač koji, kada gori, može da nam donese mnogo".

Smiljanić je ispričao kako se ponovo, po treći put, obreo u Partizanu.

"Iznenadio sam se kad me pozvao Iliev, drhtao sam kad sam se javljao na telefon. Ovaj klub je uvek iznad nas, ovaj klub ne može da se odbije. Ja sam rođen ovde, svestan sam 100% šta je ovaj klub i Partizan je jedini klub za koji mogu da dajem 100% i preko toga. Moja sreća je neizmerna".

Smiljanić kaže da je u odličnoj formi, jer je prethodni tri godine odigrao mnogo utakmica, a i portparol kluba Biljana Obradović ga je pohvalila za izgled, rekavši: "Lolo, izgledaš nikad bolje".

O NOĆNOM ŽIVOTU...

"Nije to baš tako kako je predstavljeno u medijima. Bio sam mlad, svako od nas je bio mlad, pravili smo neke ludsoti, neke greške. Ali, nikad nisam radio ništa na štetu kluba. Nikad nisam propustio nijednu utakmicu ili trening, osim kad sam bio povređen. Ali, sada sam ozbiljniji, iskusniji, zreliji. Sa tim neće biti problema".

"Stvarno sam doveo liniju do savršenstva, pogotovo u ovim godinama. Došao sam u svoj klub, ovo mi je treći povratak i želim da ispoštujem maksimalno sve i da pokažem da sam spreman da pomognem Partizanu. Uvek sam bio u službi kluba", rekao je Smiljanić, dodajući da imam istoe ciljeve kao i Partizan na sva tri fronta.

"Neću da gledam ovaj početak u prvenstvu, na ovaj poraz, tek se izašlo iz priprema. Teško je nositi ovaj grb na grudima. Igrači koji su ponikli u Partizanu to najbolje znaju", rekao je ovaj vezni fudbaler.

Fudbalski put je Smiljanića iz Partizana odveo u Španiju, Tursku, Izrael, Australiju.

"Tamo sam doživeo neka druga iskustva, drugi je to kontinent. Igrao sam dosta utakmica u poslednje tri godine, formu sam doveo u red, zadovoljan sam i zadovoljan sam što je to ovde prepoznato", dodao je on.

Srećan je i što će ponovo sarađivati sa Miroslavom Đukićem:

"Poznajem ga dobro i znam šta želi od svakog igrača. On zna da sam ja pošten igrač i zna da nikad sa mnom neće biti problema kada nešto traži".


Smiljanić kaže i da nosilac igre, novi vođa na terenu treba da bude Danilo Pantić.

"Pričao sam i sa Sašom (Ilićem) i Stojketom (Vladimirom Stojkovićem). Svi znamo šta treba Dači, da mu pomognemo. On treba da bude nosilac Partizana. Po meni je trenutno najbolji igrač Partizana i sada treba da se pokaže i dokaže kao vođa, lider na terenu i znamo šta mu treba u ovom momentu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC