• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grdosija: 256 GB + 8 GB RAM, 7 inča, 4.900 mAh…

Autor mondo.rs

Kako god okrenete ovaj uređaj je ogroman. I moćan!

Industrija se, na zahtev korisnika, opet okreće sve većim mobilnim telefonima. Fablet format se vraća sve češće i gotovo svi proizvođači slede ovaj, stari-novi trend. Tableti od sedam i osam inča su gotovo istrebljeni i njihovo mesto su zauzeli mobilni telefoni sa ekranom, poput modela Honor Note 10.

Ovo su konkurenti: Xiaomi Mi Max 3, Samsung Galaxy Note 9

Ovaj uređaj dolazi sa Super AMOLED ekranom dijagonale 6.95 inča, što je oko 17.7 centimetara, Full HD+ rezolucije (1.080 x 2.220 piksela) i sa odnosom stranica 18:9. Telefon je težak čak 203 grama, zbog metal-staklo materijala izrade, a dimenzije su mu gorostasne - dugačak je 177 milimetara, a širok čak 85! U njih je spakovano do 256 GB RAM (neki nepouzdani kineski sajtovi kažu i 512 GB), microSD slot za kartice, do 8 GB RAM i Kirin 970 Huawei HiSilicom čipset, koji poznajemo sa Honor 10 smartfona.

HONOR u naletu: Prodato 3 miliona za mesec i po, stižu unapređenja

Nepotvrđena je informacija da je baterija kapaciteta čak 4.900 mAh, a svakako očekujemo Android Oreo 8.1, kao najnoviji Huawei i Honor modeli i, naravno EMUI 8.1 korisničko okruženje. Honor Note 10 stiže i sa GPU Turbo softverskim dodatkom, koji omogućava do 60 odsto bolje grafičke performanse i do 30 odsto manju potrošnju energije baterije, u odnosu na Kirin 970 uređaje bez GPU Turbo dodatka. GPU Turbo stiže na mnoge Honor i Huawei telefone, o čemu smo detaljno pisali na linku.

I na kraju je ostalo da se osvrnemo na kameru, a ona će biti ista ona sa Honor 10 uređaja - dvostruka pozadi (16 + 24 MPx) i 13 MPx prednja, sa mnogo funkcija pomognutih veštačkom inteligencijom. Kameru smo već detaljno i objasnili i testirali, a prikazali smo vam i kakva je na delu, pa se podsetite koliko je dobra na linku.

Ostalo je još da vidimo koliko će Honor Note 10 koštati, a poznajući Honor cenovnu politiku verujemo da će biti drastično povoljniji od konkurenata. Premijera uređaja je zakazana za 31. jul, a prvo upoznavanje uživo sa telefonom za našu redakciju biće na IFA 2018 sajmu, u Berlinu, na kojem će MONDO biti od 28. avgusta.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Honor 10: Introducing Honor 10 With Full Spec
Izvor: Honor

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS