• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ni CSKA ne kupuje kao nekad

Autor mondo.rs

"Armejci" su posle iskusnog Danijela Heketa doveli krilnog centra Aleka Pitersa.

Moskovski CSKA, klub koji već dugi niz godina ima najveći budžet u Evroligi, ovog leta se nije preterano istakao potezima u prelaznom roku.

Prošle nedelje je prva akvizicija "armejaca" postao iskusni italijanski plejmejker Danijel Heket, prošle sezone član Bamberga, a u ponedeljak je ojačana i unutrašnja linija, potpisivanjem ugovora sa Alekom Pitersom (23 godine, 205 cm).

Reč je o krilnom centru koji je bio 54. pik na prošlogodišnjem draftu, pa je sezonu proveo igrajući malo za Finiks Sanse, a više za njihovu filijalu u razvojnoj ligi.

U NBA ligi je sakupio 20 nastupa. Rekord mu je do poslednjeg meča u sezoni bio osam poena, da bi onda 10. aprila u pobedi nad Dalasom 124:97 nanizao čak 36 poena i devet skokova, uz osam trojki iz 13 šuteva!

"Verujem da će nam njegov šut sa distance, igra na niskom postu, pregled igre, nesebičnost i razumevanje timske odbrane biti od koristi. Tu smo da mu pomognemo da se što pre adaptira na evropsku košarku i mislim da će naša saradnja biti na obostranu korist", rekao je trener Dimitris Itudis.

CSKA je prošle sezone odbranio titulu u VTB ligi, dok je na Fajnal foru Evrolige u Beogradu razočarao, zauzevši poslednje mesto.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC