• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Angela Merkel: Ozilova odluka mora da se poštuje

Autor mondo.rs

Nemačka kancelarka oglasila se nakon odluke Mesuta Ozila da se povuče iz reprezentacije

Odluka Mesuta Ozila da se povuče iz fudbalske reprezentacije Nemačke izazvala je pomešana osećanja, ali i brojne reakcije.

Nemački fudbaler odlučio je da napusti nacionalni tim posle Mundijala u Rusiji, gde su Nemci razočarali, a gde je on bio na meti kritika nakon što se fotografisao sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Ozil, koji je rođen u Gelzenkirhenu, naveo je da ta fotografija nema nikakve veze sa politikom, već da je hteo da pokaže da poštuje prvog čoveka zemlje iz koje potiče.

"Nekada sam nosio dres Nemačke s velikim ponosom i uzbuđenjem, ali više ne. Bilo je izuzetno teško doneti ovu odluku, jer sam oduvek davao sve za svoje saigrače, trenere i dobre ljude u Nemačkoj. Ali kada visoki funkcioneri Fudbalskog saveza postupaju prema meni kao što postupaju, kada ne poštuju moje turske korene i sebično me koriste u političku propagandu onda je stvarno dosta. Rasizam nikada ne sme biti prihvaćen", saopštio je Ozil.

On je napustio reprezentaciju Nemačke, zemlje u kojoj je rođen, posle devet uspešnih godina igranja, tokom kojih je upisao 92 nastupa i postigao 23 gola, uz 40 asistencija, ali i osvojio titulu prvaka sveta 2014. godine.  

I nemačka kancelarka Angela Merkel oglasila se posle odluke Ozila da više ne nastupa za selekciju "pancera".

Merkelova je navela da se većina od gotovo tri miliona stanovnika Nemačke sa turskim korenima dobro integrisala, kao i da poštuje odluku Ozila da se povuče iz nacionalnog tima.

"Kancelarka veoma ceni Mesuta Ozila. On je fudbaler koji je dao veliki doprinos nacionalnom timu i njegova odluka mora da se poštuje", prenela je Rojtersu Urlike Demer, portparol Angele Merkel.

Mesut Ozil (29) je prvi nastup za seniorsku reprezentaciju Nemačke upisao 2009. godine, nakon što je sa mladom selekcijom osvojio titulu prvaka Evrope.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC