• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Begović: Bilo je mjesta za "zmajeve" na Mundijalu

Autor mondo.ba

Golman Bosne i Hercegovine Asmir Begović smatra da su po kvalitetu "zmajevi" trebali da budu učesnici Svjetskog prvenstva i da bi u Rusiji ostvarili solidan rezultat.

 Asmir Begović: BiH, Mundijal Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Završen je 21. po redu Mundijal na kojem nije bilo izabranika Roberta Prosinečkog, ali čuvar mreže Bornmuta Asmir Begović  mišljenja je da je bilo mjesta za BiH na šampionatu svijeta.

"Iskreno, mislim da je, sudeći prema prikazanim igrama, za nas bilo mjesta u Rusiji. Naravno, rezultat je u fudbalu zakon. Ako niste napravili rezultat, niste ni zaslužili igrati na jednom ovakvom takmičenju. Ipak, poznavajući naš kvalitet, mislim da smo trebali biti u Rusiji i da smo i tamo mogli napraviti solidan rezultat", rekao je Begović za sarajevski "Dnevni avaz".

Prema njegovim riječima, iako će BiH imati tešku grupu u Ligi nacija gdje će odmjeriti snage sa Sjevernom Irskom i Austrijom, uvjeren je da će "zmajevi" biti prvi u grupi.

"Kako vrijeme prolazi i što više čitam i gledam o našim protivnicima, sve sam uvjereniji da imamo veoma tešku grupu. Sjeverna Irska je zanimljiva ekipa, kvalitet nije vrhunski, ali imaju odličnog selektora, koji je veoma pragmatičan i koji svoju igru prilagođava protivniku. Austrija je imala veliki kiks u kvalifikacijama za SP, i to nakon lošeg EP. Oni će ovdje tražiti iskupljenje. No, ja i dalje mislim da smo mi u ovoj grupi najbolji i, ako stvari posložimo onako kako treba, ako se dobro pripremimo za protivnike, vjerujem da možemo biti prvi u grupi".

Begović je dodao da je imao problema sa povredom koljena, ali i istakao da je sada sve u redu.

"Dugo sam se mučio s bolovima u koljenu. Stvarno mi je odmor veoma trebao i sada su stvari mnogo bolje. I dalje odrađujem terapije, ali je najvažnije da ponovo radim punom parom i jedva čekam novu sezonu i nova iskušenja u reprezentaciji", naglasio je golman BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC