• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Probao kod Stiva Kera, pa potpisao za Cedevitu

Autor mondo.rs

Prošlosezonski plejmejker Atlante najnovije je pojačanje hrvatskog šampiona.

Cedevita ambiciozno pravi tim za novu sezonu.

Hrvatski šampion doveo je i četvrto pojačanje iz inostranstva, jer je potpisao ugovor sa američkim plejmejkerom Džošom Magetijem (28 godina, 185 centimetara), koji je prošlu sezonu proveo u Atlanti, a ovo ljeto u opremi Golden Stejta na NBA Letnjoj ligi, pod nadzorom trenera prvog tima, Stiva Kera.

Mageti je završio koledž Alaba Hantsvil 2012, poslije čega nije bio izabran na draftu. Karijeru je gradio u holandskom Zvoleu (2012/13), grčkom Koroivosu (2014/15), a u međuvremenu je neuspješno pokušavao da se nametne NBA timovima.

Ipak, u toj namjeri je ipak uspio prošlog ljeta, kada je zadovoljio Atlantu na Ljetnoj ligi i potpisao dvosmjerni ugovor, koji mu je omogućio da igra i za Hokse i za njihov razvojni tim, Bejhokse.

Mageti je u NBA ligi prošle sezone odigrao 18 utakmica, prosječno po 12 minuta po utakmici.

Potpisom za Cedevitu, košarkaš iz Alabame postao je treće pojačanje na koje će trener Sito Alonso računati od početka sezone, poslije dolazaka njegovog zemljaka, krilnog igrača Eldžina Kuka (25) i brazilskog beka Vitora Benitea (28).

Takođe, Zagrepčani su ovog ljeta angažovali još jednog Amerikanca, Tajlera Vajdmena, ali se očekuje da on počne sezonu u ekipi koja će pod vođstvom Slavena Rimca igrati u domaćem prvenstvu, kao i novajlije iz Cibone, Andrija Ćorić i Domagoj Bošnjak.

Alonso iz prošlosezonskog sastava neće moći da računa na reprezentativca BiH Džanana Musu, koji je potpisao za Bruklin Netse, a ugovori nisu produženi sa Amerikancima Vilom Čerijem i Demetrisom Nikolsom. Takođe, najavljeno je i da će Cedevitu napustiti i hrvatski veteran Roko Ukić, kao i Marko Arapović, za koga je nagoviješteno da će preći u Cibonu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC