• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta se krije iza Arsenal - Pari Sen Žermen 5:1?

Autor mondo.rs

Unai Emeri gledao je kako postava za koju se odlučio "gazi" momke u dresovima kluba koji ga je proletos smenio i "ponudio" poslodavcima iz Londona. Tuhel je na kraju sa gola "sklonio" i velikog Bufona.

Naslednik velikog Arsena Vengera, španski stručnjak Unai Emeri, posmatrao je kraj aut linije kako jedna od najjačih postava koju u ovom trenutku može da izvede na teren nemilosrdno "gazi" poletarce kluba koji ga je otpustio pre nekoliko meseci i "ponudio" ga sadašnjim poslodavcima.

Na "Kalang stadionu" u Singapuru, u okviru globalne maratonske serije prijateljskih utakmica između najbogatijih klubova evropskog fudbala, tinejdž postava Tomasa Tuhela deklasirana je pred skoro 50.000 gledalaca:

Arsenal - Pari Sen Žermen 5:1 (1:0).



Arsenal: Leno - Beljerin, Mustafi, Sokratis, Kolašinac - Elneni, Genduzi - Mhitarjan, Ozil, Ivobi - Obamejang. Igrali su još: Nketijah, Ramzi, Vilok, Lakazet, Mejtland-Najls, Martinez, Nelson, Čejmbers, Smit-Rouv i Holding.

PSŽ: Bufon - Mbe So, Dijara, Reman - Žoržan, Bernad, Ravio, Nsoki - Tofiki - Nkunku, Vea. Igrali su još: Siboa, Fresanž, Sisako, Baebek, Lo Selso, Zagr, Postolaši.

Tuhel je izveo sastav u kom je Adrijen Ravio bio jedini starter, a Lasana Dijara jedina korišćena rezerva iz Emerijeve poslednje sezone na "Parku prinčeva", ali se na golu u prvom poluvremenu nalazila 40-godišnja ikona ove igre, Đanluiđi Bufon.

Stariji 20 godina u proseku od igrača u polju, "Điđi" je činio koliko je mogao da 73. minuta kada ga je pri rezultatu 3:1 zamenio duplo mlađi Sebastijen Siboa, a druga postava "tobdžija" (Emeri je napravio osam izmena u 46. i 64. minutu) postigla još dva gola za drugi poraz šampiona Francuske posle onog u meču sa Bajernom iz Minhena (1:3).

Arsenal je u prvoj utakmici odigrao 1:1 sa Atletikom iz Madrida, a potom izgubio u haotičnoj penal seriji koja je trajala punih pet serija, a bila završena rezultatom 1:3 za tim Dijega Simeonea.



Mesut Ozil postigao je jedini gol u prvom poluvremenu (13. minut), Kristof Nkunku izjednačio je sa bele tačke u 60, a potom je rezervista Aleksandar Lakazet pokazao Emeriju šta misli o toj odluci golovima u 67. i 71. minutu. Francuz je u igru ušao početkom drugog poluvremena umesto Aleksa Ivobija. Konačan rezultat, posle serije izmena u poraženom timu, postavili su Rob Holding i Edvard Nketijah pogocima u 87. i 94. minutu meča.

Najbolji pojedinac na meču bio je 19-godišnji francuski vezista Mateo Genduzi, kog je Emeri doveo iz Lorijena za svega 8,5 miliona evra i koji je zaigrao u veznom redu u paru sa Mohamedom Elnenijem.

***

Internacionalni kup šampiona (ICC) održava se šesti put i najbrojniji je do sada. Od 20. jula do 11. avgusta seriju prijateljskih utakmica širom SAD odigraće: Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Totenhem, Lion (zamenio je Sevilju), Pari Sen Žermen, Bajern Minhen, Borusija Dortmund, Inter, Juventus, Milan, Roma, Benfika, Atletiko Madrid, Barselona i Real Madrid.

***

Svestan da bez Kilijana Mbapea, Nejmara, Tijaga Silve, Edinsona Kavanija, Marka Veratija, Markinjoša, Tome Menijea i još nekolicine startera, ali i rezervnih igrača jake reputacije poput Anhela Di Marije ili Julijana Drakslera, nema izgleda u ovoj utakmici, Tuhel se na kraju odlučio da uvede dečake poput Artura Zagra koji ima samo 16 godina.

Igrali su i Musa Sisako, Aleksandr Fresanž i Loik Mbe So sa 17, sin slavnog Žorža Vee, Timoti, kao i Viržiliu Postolaši sa 18, Azedin Tofiki, Aleks Žeržan, Stenli Nsoki i Antoan Bernad sa 19 godina...

ICC će biti nastavljen u nedelju, kada će se sastati Benfika - Juventus (Herison), Bajern Minhen - Mančester siti (Majami) i Čelsi - Inter (Nica), a poslastica je ostavljena za En Arbor gde će biti odigran najveći engleski derbi između Mančester junajteda i Liverpula.

Arsenal: Leno - Beljerin, Mustafi, Sokratis, Kolašinac - Elneni, Genduzi - Mhitarjan, Ozil, Ivobi - Obamejang. Igrali su još: Nketijah, Ramzi, Vilok, Lakazet, Mejtland-Najls, Martinez, Nelson, Čejmbers, Smit-Rouv i Holding.

PSŽ: Bufon - Mbe So, Dijara, Reman - Žoržan, Bernad, Ravio, Nsoki - Tofiki - Nkunku, Vea. Igrali su još: Siboa, Fresanž, Sisako, Baebek, Lo Selso, Zagr, Postolaši.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC