• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Krčmarević otišao iz Željezničara

Autor mondo.ba

"Plavi" sa "Grbavice" ostali bez trenera.

Slobodan Krčmarević je nakon samo pet utakmica napustio "Grbavicu".

Srpski stručnjak je za MONDO potvrdio da je podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba, protiv koje je bio predsjednik kluba Senad Misimović, ali je ona ipak usvojena.

Krčmarević je vodio Želju u pet zvaničnih utakmica. Slavio je dva puta protiv Narve Trans, te jednom protiv GOŠK-a, dok je u posljednjih pet dana poražen od Apolona i Čelika.

Krčmarević se potom obratio medijima na konferenciji za štampu objasnivši razloge zbog kojih je napustio klupu Želje.

"Neko treba da preuzme odgovornost za jučerašnju utakmicu, za ovaj poraz. Mislim da je uvijek najodgovorniji trener, to je razlog broj jedan. Razlog broj dva je u nekom mom zaključku da smo se našli u velikom raskoraku između naših želja i ambicija i onoga što imamo i posjedujemo. To opet pripisujem sebi da nisam odradio neke stvari na najbolji način, mislim na prelazni rok. Ekipa se trebala pojačati još više znajući kakva je ovo liga, da nije nimalo laka, imamo nekoliko vrlo organizovanih protivnika protiv sebe. Izraz poštovanja prema svom predsjedniku i našim navijačima koji imaju opravdane zahtjeve od ove ekipe. Bio bih licemjeran kada bih rekao da Željo nije veliki klub. Na ovaj stadion kada dođe Real Madrid očekivati je da se pobijedi jer je dovoljno veliki klub. Nisam imao ni najmanji ekces, bio je tu manji verbalni sukob. Možda će moj čin izgledati kukavički, ali mislim da je predsjednik pošten čovjek. Nisam sreo čovjeka koji toliko voli svoj klub i bilo bi nepošteno s moje strane da dajem neke iluzije. Želim sve najbolje ovoj ekipi, Željo će pored Partizana biti moj klub", izjavio je Krčmarević, a prenio klupski sajt.

Prema njegovim riječima, ostavka nije plod bilo kakvih pritisaka.

"Odluka nije vezana ni sa kakvim pritiscima. Nikada nisam imao pritisak od predsjednika koji je isticao Željinu djecu i ja bih bio najsretniji kada bi ta djeca mogla da se gurnu, ali Željo je klub koji mora pobjeđivati. Mislim da su oni budućnost. Kontroverzne su priče oko Anela Šabanadžovića, treba da bude projekat kluba, svi su oni igrali, svi su oni imali šanse. Nemam pritisak od otkaza, predsjednik nije prihvatio moj otkaz i insistirao je da ostanem".

Krčmarević za MONDO: Sarajevo uvijek imalo širinu

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC