• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rezultati konkursa „Jezikolovac 2018“

Autor mondo.ba

Udruženje lektora Republike Srpske primilo je više prijava u okviru konkursa za najoriginalniju uočenu i objašnjenu pravopisnu grešku ‒ „Jezikolovac 2018“, koji je bio otvoren od 26. februara do 26. juna 2018. godine.

 Rezultati konkursa „Jezikolovac 2018“ Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

  Pristigle prijave pregledali su članovi Udruženja i objavljuju sljedeće rezultate:

‒ titulu „Jezikolovac 2018“ i prvu nagradu osvojila je Milka Savić iz Banje Luke, studentkinja četvrte godine Filološkog fakulteta u Banjoj Luci. Njoj će biti dodijeljen i poklon-paket kompanije Lanako.

‒ poklon-paket knjiga Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva osvojila je Maja Sanković iz Banje Luke, učenica banjolučke Medicinske škole;

‒ poklon-paket knjižare Comesgrafika i poklon-paket Monda BiH osvojila je Nada Grozdanić iz Banje Luke, studentkinja Filološkog fakulteta u Banjoj Luci;

‒ posebnu nagradu, udžbenike za narednu školsku godinu, osvojio je Miloš Šupić, gimnazijalac iz Gacka.

"Sve nagrađene fotografije i objašnjenja biće objavljeni na fejsbuk stranici Udruženja lektora Republike Srpske. Ovom prilikom iskreno se zahvaljujemo svim učesnicima konkursa, a nagrađenim takmičarima čestitamo.

Naš konurs nastao je sa ciljem da se svi govornici srpskog jezika podstaknu na razmišljanje o jeziku, te da se usmjere na njegovo njegovanje i neophodnu jezičku edukaciju, što je danas nužnost kako bi srpski jezik dobio pažnju kakvu zaslužuje“, saopšteno je iz Udruženja.

Udruženje lektora Republike Srpske ovim konkursom, kao i drugim aktivnostima koje realizuje, trudi se da pitanja jezika i jezičke kulture aktuelizuje u svim slojevima društva, kako bi se nezavidan položaj srpskog jezika i srpske kulture promijenio nabolje.

Stoga, organizatori pozivaju sve građane da počnu, odnosno, nastave uočavati jezičke nepravilnosti u svom okruženju i da učestvuju na konkursu sljedeće godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop