IZ NAFTALINA: Mladi Splićani "oduvali" Zagrepčane

Autor:

Magazin "Studio" iz 1966. donosi tekst o takmičenju za pjevače početnike održanom te godine u Zagrebu. Kuriozitet je da su svih pet prvih mjesta osvojili Splićani, a žiri i publiku najviše je oduševio jedan, tada 19-godišnji pjevač...

"Studio" navodi da su u Studentskom centru u Zagrebu "počele pripreme priredbe pod nazivom 'MM' (Mi mladi), što je prilika za neafirmisane pjevače, pisce, recitatore, humoriste i druge da pred publikom pokažu šta znaju".

"Najveće interesovanje vlada među početnicima u pjevanju zabavnih melodija, jer petoro najbolje plasiranih sa svake priredbe ulazi u finale, a pobjednicima tog finalnog natječaja zagrebačka TV obećava jednu posebnu emisiju tokom maja", piše list.

Na nedeljnoj matineji su pored Zagrepčana gostovali i interpretatori iz Splita koji su se istakli na tamošnjoj "Tribini mladih", a bilo ih je petoro: Đurđica Kulčević, Vlasta Kocijančić, Nenad Strigo, Željko Šoletić i - Oliver Dragojević!

"Oni su u konkurenciji sa još dvanaestoro domaćih kandidata osvojili najviše bodova. Tako su svih pet finalnih mjesta popunili splitski gosti, što je zaista kuriozitet", piše "Studio".

List navodi da su dva žirija (stručni i onaj izabran od gledalaca) dali maksimalan broj bodova, ukupno trinaest, "izvanrednom Oliveru Dragojeviću, koji je pjevao melodiju 'Jučer'".

"Studio" piše i da je Dragojević, inače, član "električarskog sastava 'Batali', koji postiže lijepe uspjehe u svome gradu".

......

Još priča iz naftalina čitajte OVDJE.

Tagovi:

Ostale vijesti