• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bahatost stigla na naplatu

Autor mondo.ba

Rukometni savez BiH u veoma teškoj situaciji.

 Vladimir Branković o aktuelnoj situaciji u rukometu BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Rukometni savez Bosne i Hercegovine nalazi se u poprilično teškoj situaciji, nakon što je Evropska rukometna federacija (EHF) dala rok do 20. avgusta da se riješi aktuelna situacija. U suprotnom, Savez, ali i klubovi, biće suspendovani.

Povodom dešavanja u krovnoj kući bh. rukometa, direktor banjalučkog Borca m:tel istakao je da se sve radi kako bi se stanje normalizovalo, odnosno kako bi se izbjegla suspenzija.

"Rečeno je ako situacija ostane ovakva kakva jeste da nećemo imati pravo nastupa. Prvi rok nam je do 20. avgusta, da se vidi koje su aktivnosti urađene da bi se stanje normalizovalo. Mi svakodnevno radimo na tome, kako naš savez tako i federalni. Ljudi koji su bili u RSBIH su se bahato ponašali, okrivljuju RS kao krivca za neodržavanje zadnje skupštine, a nije problem zadnja skupština, problem je dosta dugotrajniji", ističe prvi čovjek "crveno-plavih", te dodaje:

"Dosta toga se dešavalo zadnjih desetak godina, ja otkako igram i otkako sam na poziciji direktora nikad liga nije počela na vrijeme, uvijek je na početku bilo nekih problema. Mi se trudimo da to popravimo", nalgasio je Branković.

Oštro je osudio dosadašnji rad čelnika Saveza, te istakao nadu da će se sve pozitivno riješiti do kraja avgusta.

"Ovo što je uradila bivši sekretar Lejla Hairlahović osuđujem, ne znam od koga je ona izabrana da poslije osam mjeseci daje ostavku i pošalje u EHF pismo, a ne vidi šta se sve dešava iza, s čim se sve borimo i šta sve radimo da bi napravili savez kako treba. Ona nam je možda ugrozila takmičenje, ali na nama je svakako da sredimo savez. To što je Savez pred gašenjem, mislim da će se to riješii u narednih 20-ak dana, klubovi će preuzeti ulogu saveza dok on ne profunkcioniše. To bježanje od dugova je suludo, mi nećemo tako da radimo, možemo preuzeti model od Borca kako je uradio, ne može ništa preko noći, treba strpljivo i kroz par godina RSBIH može da bude stabilan sa novcem koji dobije od klubova i sponzora. Možemo biti odličan savez koji radi na razvoju sporta", poručio je Branković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC