• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsenal mora da bira - pojačati Liverpul ili Čelsi

Autor mondo.rs

U trenutku kada se jedan od najboljih igrača kluba nalazi u posljednoj sezoni ugovora, "tobždije" će možda biti primorane da prihvate ponudu jednog od direktnih rivala za vrh tabele.

 Arsenal bira - Ramzi u Liverpul ili Čelsi Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Aron Ramzi (27), svakako najvredniji od šestorice prvotimaca Arsenala koji su ušli u posljednju sezonu ugovora, imaće priliku da bira novi klub ukoliko se odluči za odlazak sa "Emirejtsa" do isteka prelaznog roka u Premijer ligi (četvrtak, 9. avgust).

Liverpul je bio blizu dogovora sa Arsenalom oko obeštećenja neophodnog za Ramzijevu slobodu, ali u klubu nisu bili spremni da završe posao oko transfera prije nego što okončaju i pregovore sa Bešiktašom i Fenerbahčeom o prodaji Divoka Origija za oko 30 miliona evra.

"Redsi", koji su u dosadašnjem toku prelaznog roka već napravili minus od 168 miliona evra, namjeravali su novac zarađen od prodaje mladog Belgijanca da potroše na jednog od najpouzdanijih fudbalera iz pozne ere Arsena Vengera na klupi "tobždija", ali se u posljednji čas u pregovore umiješao Čelsi spreman da plati pet miliona evra više od kluba sa "Enfilda".

Pored Ramzija ugovore do juna 2019. imaju još Petr Čeh (36), Lihtštajner (34), Naćo Monreal (32), Dani Velbek (27) i Džoel Kempbel (26).

Izvori sa "Emirejtsa" navode da u klubu sada vijećaju da li bi trebalo pojačavati direktne rivale za vrh tabele ili ući u "instant" pregovore sa Ramzijem u nadi da će ozbiljna povišica navesti igrača na povlačenje odluke o odlasku u novu sredinu.

Venger je doveo Ramzija prije tačno deset godina, a nakon svega 21 nastupa za Kardif i dva postignuta gola, poslije čega je ovaj tehnički perfektno obučen fudbaler sredine terena zabilježio 327 nastupa i postigao 58 golova za "tobždije". Osvojio je tri FA kupa i jedan Komjuniti šild, a za nacionalni tim Velsa odigrao 53 utakmice uz 13 golova - jedan i u mreži srpske reprezentacije u prethodnom ciklusu kvalifikacija za Mundijal u Rusiji.

Novom treneru Arsenala, Unaiju Emeriju, dovedena su pojačanja u vrijednosti od skoro 77 miliona evra, od kojih dva stižu upravo u vezni red: Lukas Toreira (Sampdorija, 30 miliona) i Mateo Genduzi (Lorijen, 8 miliona). Pored njih dvojice u klub su došli golman Bernd Leno (Leverkuzen, 25 miliona), Sokratis Papastatopulos (Dortmund, 16) i Stefan Lihtštajner (Juventus, slobodan igrač).

U veznom redu, pored Ramzija, Toreire i Genduzija, tu su još Granit Džaka, Mohamed Elneni, Ensli Mejtland-Najls i znatno ofanzivniji, Mesut Ozil i Henrik Mhitarjan.

Ramzi na godinu dana od isteka ugovora je prilika koja se ne propušta tako lako, ali je pretpostavka da bi neko od "redsa" morao da ustupi mjesto novajliji, bez obzira na to što se njegov nekadašnji saigrač iz Arsenala, teško povrijeđeni Aleks Okslejd-Čemberlejn, neće vraćati na teren do januara 2019. (možda i duže od toga). U veznom redu Liverpul ima dvojicu novajlija, Fabinja i Nabija Keitu, kao i starosjedioce Đorđinija Vajnalduma, kapitena Džordana Hendersona, univerzalca Džejmsa Milnera, srpskog reprezentativca Marka Grujića i Adama Lalanu.




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC