• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Legije: Zvezda dobija Spartak dva puta

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

"Legija je otvorila put Zvezdi, treba da nam daju zahvalnicu“, kaže za MONDO trener varšavske Legije Aleksandar Vuković, koji je uvjeren u prolaz srpskog šampiona u duelu sa Spartakom iz Trnave.

Fudbaleri Zvezde u utorak od 20.30 ugostiće Spartak iz Trnave u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i pokušati da stignu do rezultatske prednosti pred revanš za nedelju dana u Slovačkoj.

Očekivalo se da se Zvezda u ovoj rundi sastane sa varšavskom Legijom, ali je Spartak Trnava napravio veliko iznenađenje i ukupnim rezultatom 2:1 eliminisao Poljake.

Upravo ta eliminacija koštala je posla hrvatskog stručnjaka Deana Klafurića, a na mejsto trenera Legije ponovo je kao privremeno rješenje imenovan njegov dosadašnji pomoćnih Aleksandar Vuković.

Banjalučanin na klupi Legije u kratkom razgovoru za MONDO analizirao je protivnika Crvene zvezde, ekipu Spartaka, a njegov "mini – izvještaj" obradovaće crveno-bijele.

"Spartak je solidna ekipa, nisu za potcjenjivanje, ali nisu ni ništa posebno. Što se tiče samog kvaliteta ,sigurno je Crvena zvezda u prednosti. Spartak ima ekipu koja je bazirana na timskom radu, bez nekih velikih individualnih kvaliteta. Desnokrilni igrač malo je brži, malo se ističe što se tiče te individualne kvalitete, međutim, nije to ništa posebno“, rekao je Vuković.

Spartak je u prvom meču savladao Legiju rezultatom 2:0 u Varšavi, a potom u Slovačkoj uspio da tu prednost sačuva, upisavši minimalan poraz. U oba meča Legija je dominirala, ali je odbrana Spartaka izdržala prvih 90 minuta bez primljenog pogotka, a potom dozvolila Legiji da u revanšu postigne samo jedan gol. Da li je to do kvalitetne odbrane ili lošeg napada Legije?

Vojnik kluba

Nekadašnji fudbaler Partizana, koji je završio karijeru 2013. godine od 2015. je u stručnom štabu Legije, a bio je asistent Stanislavu Čerčesovu, Besniku Hasiju, Jaceku Mageri, Romeu Jozaku i Deanu Klafuriću. Poslije otkaza Hasiju 2016. godine Vuković je kratko vodio Legiju, a nakon otkaza Klafuriću uprava ga je ponovo postavila kao privremeno rješenje, do imenovanja novog šefa stručnog štaba.

"Ja sam čovjek kluba, već tri godine sam u stručnim štabovima svih trenera. Tu sam već dugo, završavam trenersku školu i ujedno imam priliku da radim u ovako velikom klubu. U ovakvim situacijama kao privremeno rješenje na klupi pokušavam neke stvari da pomjerim naprijed, vidjećemo kako će mi ovaj put uspjeti, a i ovo je dobar način za neki početak trenerske karijere. Krizni period, biće jako teško, ali nema vremena za kukanje. Treba raditi da izađemo iz krize. Mislim da je subotnja utakmica (0:0 sa Lehijom) možda mali korak naprijed, pošto je osvojen samo boda, ali dobar protivnik, a i dobra igra s naše strane, borbenost, tako da je to neki pomak prema naprijed. Nadamo se da će biti bolje".

 "Odbrana nije toliko dobra da je nepremostiva prepreka. Mi smo imali dosta situacija, ali i veliki problem sa realizacijom. To je već naš problem. Nisu toliko kvalitetan tim, ali ne treba ga ni potcijeniti. Realno, i Zrinjski je u tom dvomeču bio bolji od Spartaka iz Trnave, pa i to nešto govori.  Oni imaju brzog igrača naprijed, generalno baziraju sve na agresivnoj igri u sredini pa da izađu s kontranapadom. To je najjednostavniji način za igranje takvih ekipa i oni to koriste maksimalno. Znaju da budu agresivni i da naprave kontranapad, ali nisu ekipa koje se treba bojati“, uvjerava Vuković.

On se još jednom vratio na jedinu, odnosno najveću potencijalnu opasnost  po gol Milana Borjana.

"Jirka, taj desni napadač izvlači se na bok i ulazi u sredinu. On i drugi napadač Eho se ističu individualno naprijed. Ostali su solidni radnici, rade za ekipu, bez neke velike priče. Treba obratiti malo pažnju na Jirku i to je to.Odbrana je visoka, na prekidima mogu da budu opasni, tu treba biti oprezan“, rekao je Vuković, međutim, on ne smatra da je zadnja linija sa Godalom i Totom neki pretjerani bedem.

"Dvojica štopera nisu tako brzi, ali ne bih nikoga iz ekipe izdvajao kao najslabiju tačku. Ne volim o tome, jer nekad kažeš za nekog da je najslabija tačka pa on odigra utakmicu života. Generalno Zvezda je bolja ekipa i mislim da je to najveća prednost, i individualno i ekipno su kvalitetniji“, rekao je Vuković i sam sebe „ujeo za jezik: 

"I mi smo bili i individualno i ekipno kvalitetniji pa nismo to realizovali“.

Vuković nema nikavih dilema kada je ishod ovog dvomeča u pitanju.

"Sve je u Zvezdinim rukama. Mislim da smo mi Zvezdi ispadanjem otvorili put ka sljedećoj rundi, jer bi joj mnogo teže bilo igrati protiv Legije koja bi došla do neke svoje forme. Treba da nam daju zahvalnicu. Mislim da će Zvezda dobiti obje utakmice", zaključio je Vuković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC