Radivojević i Trajković zajedno nakon 20 godina

Vuk Radivojević poslije pune dvije decenije ponovo će sarađivati sa trenerom Nenadom Trajkovićem, ovaj put u Igokei.

Radivojević i Trajković zajedno nakon 20 godina Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Nakon pune dvije decenije, Vuk Radivojević i Nenad Trajković ponovo će sarađivati, ovaj put u redovima Igokee.

Dugogodišnjem kapitenu "igosa" ovog ljeta pridružio se 57-godišnji stručnjak, koji je Radivojevića, još kao klinca, uveo u svijet profesionalne košarke.

"Sarađivali smo prije tačno 20 godina, ja sam tada imao 15 godina. Tada je on radio u Partizanu, a ja sam radio individualno sa njim. Bio je to prvi uvod u ozbiljnu košarku i rad sa prvim timom. Veoma mi je drago što ponovo opet sarađujemo", nije Radivojević krio oduševljenje što će mu "šef" ponovo biti iskusni stručnjak, koji se oprobao i u NBA ligi gdje je kao pomoćni trener radio u Finiks Sansima.

Prema Radivojevićevim riječima, od Trajkovića će imati šta da nauče prije svega mladi igrači u Igokei.

"Radi se o fantastičnom treneru, pogotovo za individualni rad i mislim da može mnogo da pomogne ovim mladim momcima od kojih se dosta očekuje. Na prvom mjestu Dači (Daliboru Iliću). Čestitao bih mu ovo osvojeno zlato, to je fantastičan rezultat. Konačno je došlo vrijeme da i njega uvodimo u profesionalnu košarku, tako da nisu mogli dobiti boljeg trenera. Počinjemo na vrijeme, skuplja se ekipa, ima vremena."

Vuk Radivojević Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Veliki izazovi Igokeu očekuju u ABA ligi, koja će prema svim najavama ove sezone biti izuzetno jaka.

"Mislim da su ambicije porasle svim timovima, pa tako i nama. Motiv svakog igrača treba da bude što bolji rezultat. To prvo mora da se pokaže na treningu, jer od toga sve zavisi. Liga sigurno nikad nije bila jača. Sve ekipe se ozbiljno pojačavaju, a ove na vrhu da i ne spominjem, Budućnost, Zvezda, Cedevita i Partizan. I mi želimo mnogo, kao i recimo Olimpija i Mornar. Biće odlična liga. Ko se najbolje pripremi i uđe što spremniji u sezonu, imaće prednost", istakao je Radivojević.

Kao uvod u početak nove sezone u ABA ligi 28. septembra, u Laktašima će biti održan ABA Superkup. Osim Igokee, na turniru će nastupiti sedam najbolje plasiranih ekipa iz prošle sezone, i to: Budućnost, Crvena zvezda, Cedevita, Mornar, Partizan, Zadar i Olimpija.

"Divna stvar, pogotovo za ove ljude i klub, što se ta manifestacija održava ovdje. Ove godine obilježava se 45 godina Igokee i sigurno će to biti lijep događaj u Laktašima. Prošle godine je to odlično odrađeno, da se ekipe upoznaju sa drugim timovima pred start sezone", dodao je 35-godišnji plejmejker Igokee.

Drugi ABA Superkup igraće se od 20. do 23. septembra.

Tagovi:

Ostale vijesti