• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak naglo ostao bez servisa, ali prošao Bašića!

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Novak Đoković nalazio se pred rutinskom pobjedom u Torontu, nakon što je saznao da Čung neće nastupiti, ali je pri vođstvu 6:3, 4:3 počeo loše da servira i sebi zakomplikovao posao.

Očekivao je Hjeon Čunga, na terenu se pojavio Mirza Bašić, ali to nije poremetilo četvorostrukog osvajača Kanadijan opena.

"Srećni gubitnik" iz kvalifikacija nije razočarao, ali ni natjerao (9) Novaka Đokovića da priđe blizu gornje granice mogućnosti, vidjećemo kako će biti u sudaru vimbldonskog šampiona i dobitnika "specijalne pozivnice", Peterom Polanskim.

U prvom odmjeravanju snaga sa 84. teniserom svijeta, 27-godišnjim Sarajlijom snažnog forhenda, Srbin je lošim servisima dva puta lagano ispuštao brejk prednosti u finišu drugog seta i zbog toga prvu pobjedu na betonu poslije vimbldonskog trijumfa morao da traži u taj-brejku.

Oko toga nije bilo drame - 6:3, 7:6 (7:3).

Twitter Embed Code

Novakov rival u 2. kolu biće 112. igrač sveta, Polanski, koji je kao dobitnik "vajld karda" rezultatom 7:6 (7:3), 6:4 savladao australijskog tenisera Metjua Ebdena i zakazao drugi meč sa Đokovićem u karijeri. Prethodni put sastali su se takođe na Kanadijan openu, ali u Melburnu 2009, kada je bilo 2:0 za Srbina.

Đoković je, poslije rutinski obavljenog posla u prvom setu i brejka pri vođstvu od 3:2, a potom i potvrde brejka bez izgubljenog poena za 5:2, pratio Bašića do sredine drugog seta do kada je publika mogla da uživa u nekoliko efektnih poena, mada bez nagovještaja brejk lopti i brejkova.

Prvi put kada je osjetio da se rivalu stegla ruka, Novak je "produžio" ritern udarce do same osnovne linije i natjerao rivala na neiznuđene greške za brejk i 4:3, ali ga je u isto vrijeme napustio i servis pa je duplim greškama pomogao Bašiću da se vrati već u narednom gemu i potom povede 4:5.

Šta znači igrati pod pritiskom protiv 13-ostrukog gren slem šampiona, teniser iz BiH osjetio je servirajući za vođstvo 5:6 kada nije osvojio ni poen, ali se potom nije ni predao, pa je još jedan Đokovićev servis gem za zaborav uspeo da pretvori u novi brejk i odloži kraj meča bar na još deset minuta.

I manje od toga trajao je taj-brejk u kom je deseti teniser sveta poveo 3:1, 5:2 i 7:3.

Sarajlija je od starta igrao "na sve ili ništa", svjestan prilike kakva mu se ukazala, ali je bio bez brejka sve dok je Novaka služio servis, odnosno do druge polovine drugog seta.

Bašić je ostao je dovoljno dugo u Torontu poslije eliminacije u kvalifikacijama tako da je mogao danas u toku dana da prihvati "hitan" poziv da se pripremi za meč i odmijeni Čunga, nakon što je južnokorejski takmičar dva sata pred početak duela sa Srbinom saopštio organizatorima da nije u stanju da igra zbog povrede leđa.

Bila je to prilika da Đoković odmjeri snage sa rivalom koji ga je zimus pobijedio 6:7, 5:7, 6:7 u osmini finala Australijan opena, nakon čega je bivši "Broj 1" odlučio da obavi hirurški zahvat na povrijeđenom laktu i obezbijedio sebi novi početak i povratak među gren slem osvajače već ovog ljeta na Vimbldonu. Čung se tada u punoj meri revanširao idolu iz juniorskih dana za poraz takođe iz Melburna, ali iz 2016, kada je bilo 6:3, 6:2, 6:4.

Na njihov treći okršaj ćemo sačekati...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC