• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vimbldon prošao, ali Novaka još pitaju o Nadalu

Autor mondo.rs

Polufinale Vimbldona, definitivno najbolji meč 2018. godine, bio je tema Đokovićevog razgovora sa novinarima i u Kanadi. "Taj meč ću uvek nositi sa sobom".

Sezona na tvrdoj podlozi u Severnoj Americi je počela uspešno za Novaka Đokovića.

Najbolji srpski teniser, osvajač 13 grend slem trofeja pobedio je u prvom kolu Rodžers kupa u Torontu, a pred njim je danas (utorak) od 17 časova meč drugog kola, protiv domaćeg tenisera, Petera Polanskog

Posle meča prve runde, Novak je izašao pred tamošnje novinare i bio dobro raspoložen.

Pre svega, više od uspeha u meču protiv Mirze Bašića bilo im je zanimljivo to što je Đoković u Kanadi zaigrao u dublu protiv Kevina Andersona, rivala protiv koga je igrao u finalu Vimbldona.

"Bilo je zabavno igrati sa odličnim igračem, sa kojim sam se ne tako davno sreo u finalu Vimbldona. Ne igramo često dubl i bilo je interesantno da vidimo koliko dobro možemo da igramo. Mislim da je bilo veoma dobro".

"Bilo je i uzbudljivo, ali i neobično. On je vrhunski igrač, igrali smo u finalu VImbldona, a sada sedite do njega, pijete vodu, delite peškir, osećate njegov dah i veoma je zanimljivo iskustvo za obojicu. Obično se gledamo preko mree i odlično je biti sa njim na istoj strani terena", nasmejao se Đoković.

Posle ogromnog uspeha u Engleskoj i duela za pamćenje protiv Rafaela Nadala, neizbežno pitanje odnosilo se i na njegovo rivalstvo sa Špancem.

"Nismo više tinejdžeri i mislim da smo obojica zadovoljni što igramo na ovom nivou. On je zasluženo 'Broj 1' i najveći izazov je igrati protiv njega na šljaci. Na svakom turniru, ali posebno na šljaci. Polufinale Vimbldona je bilo definitivno jedan od najuzbudljivijih mečeva u kojima sam učestvovao. Sa Nadalom je bilo takvih mečeva i u prošlosti. To su izjednačeni, uzbudljivi mečevi koji mogu da se završe pobedom obojice. Do poslednjeg udarca nisam znao da li ću pobediti. Taj meč nikad neću zaboraviti i nosiću ga do kraja života", rekao je Novak.



Naklon Vimbldona, Đoković se obratio javnosti opširnim i emotivnim pismom u kojem je naveo kroz kakve je borbe prolazio na putu oporavka od povrede i povratka na vrh. Posle takvog iskustva i takve pobede u Londonu, sada se mirniji priprema za ono što dolazi.



"Samopouzdanje je veoma nezgodna stvar. Potrebno je mnogo vremena da ga steknete i jako malo vremena da ga izgubite. Često sam imao situacije u kojima sam to iskusio iz prve ruke i to iskustvo mi je pomoglo u tom procesu, da se suočim sa dnevnim borbama. Pogotovo tokom oporavka od operacije. Uvek je veliki deo mene verovao da ću doći tamo gde želim da budem. Opet sam seo sa starim timom, napravili smo plan, gledali dugoročno stvari i ispalo je dobro i ranije nego što smo mislili. Ipak, taj proces je i dalje u toku".

Pred njim je sada sezona na betonu - Rodžers kup (6-12. avgust), pa Sinsinati (13-19. avgust), pa US open (27. avgust - 9. septembar)...

"Posle Vimbldona je drugačiji pristup, sad imam više samopouzdanja, iako sam uvek bio veliki optimista. Drugačije je kada imate grend slem titulu. Beton je istorijski uvek bio moja najuspešnija podloga i nema razloga da ne bude dobro. Na US Openu želim da igram najbolji tenis. Imao sam uspeha i u Kanadi i želim to da ponovim. Potrebno je vreme, drugačije je trenirati ovde i u Evropi i samo ću se za početak fokusirati na ovu nedelju", objasnio je Đoković svoj pristup.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC