Ne gubi glavu – Ne koristi telefon dok voziš

Kao i protekle četiri godine, i ovoga ljeta, kompanija m:tel skreće pažnju javnosti na nužnost pametne vožnje bez upotrebe mobilnih telefona, društveno odgovornom kampanjom „Ne gubi glavu - Ne koristi telefon dok voziš“.

0
A- A A+
Foto: Promo

Kampanja se realizuje u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS, Ministarstvom saobraćaja i veza RS, Auto-moto savezom RS i brojnim medijskim pokroviteljima.

Naime, rezultati stručnih studija govore da je upravo upotreba mobilnog telefona u toku vožnje, jedan od faktora ometanja vozača i izazivanja nesreća, koje nerijetko imaju tragične posljedice. Takođe, podaci govore da je mobilni telefon jedan od najprisutnijih uređaja u vozilu, koji vozači koriste.

„Kampanja ima za cilj da podigne svijest o tome da je telefon nužno ostaviti u određenim situacijama, te da su propušteni pozivi ili poruke neuporedivo manje bitni od sigurnosti na ulicama i ljudskih života”, ističu u m:tel-u.

Izvor: Mtel BiH/YouTube

Svjesni značaja ove teme, kampanju su medijski podržali: RTRS, BN TV, ATV, PINKBH TV, RTV Istočno Sarajevo, TV K3 Prnjavor, Nezavisne novine, Glas Srpske, EuroBlic, Večernje novosti, portali 6yka.com, capital.ba, mondo.ba, nedeljno.com, inmediasres.ba, radio Nes, radio Džungla, Metromedia, INFOmedia, Nova Oprema, DL plakat.

Vozite pametno!

Tagovi:

Ostale vijesti