• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Malkom u Barseloni je - osveta Monćiju

Autor mondo.rs

"Žao mi je što to kažem, ali to je ono što je bilo", rekao je čovjek koji je "skinuo" Brazilca sa leta za Rim i odveo ga na "Kamp Nou" kako bi napakostio Romi.

Vendeta!

Transfer brazilskog fudbalera Malkoma u Barselonu iz Bordoa, umjesto već u dogovorenu Romu, osveta je rimskom klubu, priznao je javno njegov agent Leonardo Kornacini.

Kornacini je objasnio da se na takav potez zato što ga je Roma svojevremeno izigrala oko transfera golmana Danijela Fuzata, koji nije išao preko njega, već drugog menadžera.

Malkom je prije dolaska na Nou Kamp trebalo da bude na letu za Rim kako bi ozvaničio prelazak u "vučicu", ali je ponuda Barselone sve promijenila.

"Pregovarali smo oko Fuzata koji je bio jedan od mojih igrača, ali je Roma bila bliža sa drugim agentom, iako nemam ništa protiv njega. Kako su se oni ponašali prema nama kad je bio Fuzato u pitanju, tako smo i mi postupili prema njima. Ukratko, to je bila osveta. Žao mi je što to kažem, ali to je ono što je bilo", rekao je Kornacini za "Tuttomercato".

Sportski direktor Rome, Monći, u potrazi za nasljednikom Alisona Bekera (25) prodatog Liverpulu za 72,5 miliona evra, angažovao je 21-godišnjeg brazilskog čuvara mreže Fusata, kog je početkom jula platio Palmeirasu samo 500.000 evra. Iz tog posla, bar sudeći prema njegovoj izjavi, isključen je Kornacini koji je vrlo brzo "dočekao svojih pet minuta".

Kornacini je dodao da je sportski direktor Rome, Monći, pokušavao da uključuje i druge posrednike, ali da je Malkom srećan što je potpisao za Barselonu, koja je u međuvremenu "ukrala" i Artura Vidala milanskom Interu mada u tim pregovorima stvari nisu otišle daleko kao u kontaktima "vučice" i Brazilca.

Na "Olimpiko" kod trenera Euzebija Di Frančeska ovog ljeta stigli su Havijer Pastore iz Pari Sen Žermena (24,7 miliona evra), Džastin Klajvert iz Ajaksa (17,25), Gregori Defrel iz Sasuola (15), Davide Santon iz Intera (9,5), Patrik Šik iz Sampdorije (9), Robin Olsen iz Kopenhagena (8,5), Ante Ćorić iz Dinama (6), Vilijam Bijanda iz Lansa (6), Nikolo Zaniolo iz Intera (4,5), Antonio Mirante iz Bolonje (4), na pet miliona evra plaćenoj pozajmici je Brajan Kristante iz Atalante, kao i pomenuti Fusato. Štoper Porta Ivan Markano stigao je kao slobodan igrač.

Iako je dovela 13 igrača, Roma je ovog ljeta zaradila 25 miliona evra jer su klub napustili Alison Beker (Liverpul, 72,5), Rađa Najngolan (Inter, 38), Lukas Skorupski (Bolonja, 9), Huan Iturbe (Tihuana, 5), Marko Tuminelo (Atalanta, 5), Ervin Zukanović (Đenova, 1,2), Hoze Maćin (Peskara, 0,8) i još nekolicina igrača u svojstvu slobodnih agenata.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC