• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teniski spektakl : Bojinović vs. Stupar

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Dvojica proslavljenih rukometaša Mladen Bojinović i Goran Stupar odigraće u nedjelju humanitarni teniski meč. "Goran se na telefon javlja kao Federer, ja sam onda Del Potro", kaže Bojinović.

 Humanitarni teniski meč Bojinović - Stupar Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Na centralnom terenu u parku Mladen Stojanović u nedjelju od 20.00 časova biće održan tenisko-rukometni spektakl koji organizuje RK Borac.

Proslavljeni banjalučki rukometaši Mladen Bojinović i Goran Stupar odigraće humanitarni teniski meč, čiji prihod će ići za Udruženje roditelja djece oboljele od raka „Iskra“, razvoj omladinskog rukometa i fondaciju „Zajedno za život“.

Spektakl u Banjaluci upotpuniće fizioterapeut Boris Vrhovac, a glavni sudija ovog meča, koji će ići u direktnom prenosu na RTRS-u, biće međunarodni sudija Ozren Đurđević.

"Pozivam što više Banjalučane na dođu, potrudićemo se da sve bude kako treba, oni su tu da pokažu svjetski tenis, a publika da uživa. Hvala Vladimiru Kuvalji i RTRS-u što su prepoznali našu ideju i podržali je", rekao je direktor RK Borac Vladimir Branković.

Njegova ideja da okupi rukometne velikane na teniskom terenu oduševila je same aktere.

"Razmišljali smo kako da se angažujemo malo oko rukometa, a došli smo preko rukometa na tenis. Čitao sam intervju Bakin u kojem je rekao da igra tenis i pala mi je ideja da igramo tenis. Za rukomet nas treba bar 12, a za tenis možemo nas dvojica. Drago mi je da ovo sve ima ovoliki odjek, čak je po meni otišlo i predaleko, ali ljepše je ovako nego da je drugačije“, rekao je Goran Stupar.

On je istakao da sve ovo rade zbog djece.

"Prva ideja je humana, da se obrati pažnja na djecu oboljelu od raka, a i na našu djecu rukometnu, da vidimo kako i njima možemo pomoći, jer to je naša budućnost, ne samo rukometna.  Mi smo i sami potekli iz Banjaluke, došli smo do nekih visina, eto Baka je 11 puta bio prvak Francuske, koja je sada rukometna velesila. A oni su učili rukomet od nas, mi bismo željeli da se to vrati. Kad smo mi pokrenuli školu rukometa 'Cepelin' nije bilo rukometnih patika u Banjaluci, odnos tada je bio na strani košarke, možda i zbog reprezentacije. Sad je malo situacija durgačija. Rukomet u Banjaluci je na nogama, imaju dvije, tri škole i sve to treba još unaprijediti da bi za pet do deset godina napravili rezultat kakav smo imali.Ne želimo da Borac bude sinonim negativnog, nego da bude sinonim pozitivnog", poručio je Stupar.

Ideja da odigra humanitarni teniski meč oduševila je i nekadašnjeg kapitena rukometne reprezentacije Srbije, Mladena Bojinovića.

"Čim sam dobio poziv i čuo da je meč humanitarni odmah sam pristao. To je najvažnije, da pomognemo oboljeloj djeci i razvoju sporta. Ponosan sam što sam dio ovoga. Hvala RK Borac na sjajnoj ideji da dva rukometaša igraju tenis. Godi nam to što je odjeknulo i što su svi shvatili da smo tu zbog djece i zbog sporta. Želimo da se djeca edukuju i da vide da je sport najbolja stvar za njih", rekao je Bojinović.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Ovaj humanitarni spektakl jednostavno nije mogao bez Borisa Vrhovca, poznatog fizioterapeute i humaniste koji je i sam organizator i učesnik brojnih humanitarnih akcija. On će biti zvanični fizioterapeut na ovom meču i potrudiće se da on bude pravi spektakl.

"Pozvao bih sve sugrađane da dođu u nedjelju na teniske terene u parku Mladen Stojanović i da uživaju u spektaklu koji će njih dvojica prirediti. Siguran sam da će svi uživati.  Jedan sam od osnivača fondacije 'Zajedno za život',  a jedan dio sredstava ići će i za tu fondaciju. Drago mi je što su se ove rukometne veličine odazvali na ovaj poziv i nadam se da ćemo svi uživati“, rekao je Vrhovac.

Teniski sudija i menadžer banjalučkog čelendžera „Srpska open“, Ozren Đurđević rekao j da mu je čast da sudi ovaj meč, a na pitanje, da li će možda pobjednik ovog meča dobiti „vajld kard“ za Banjaluka čelendžer uz osmijeh je odgovorio: „Nismo razmišljali o tome, ali to je jako dobra ideja“.

Bojinović i Stupar u odličnom raspoloženju dočekuju ovaj duel.

"Imao sam malu tremu, dok nisam vidio koga sam 'izvukao na žrijebu' na žrijebu, pa sa optimizmom i zadovoljan dočekujem meč. Imao sam sreće, ja sam 'laki luzer'"(smijeh)“, rekao je Bojinović i pecnuo Stupara.

"Juče smo se čuli telefonom i kad se Goran javio kaže 'Ovdje Rodžer Federer', na to sam odgovorio 'Ovdje Huan Martin Del Potro. A šljaka više odgovara Del Potru (smijeh)“, dodao je popularni Baka.

Na pitanje koga od tenisera je kao klinac volio Stupar je odgovorio:

"Gledali smo Bobu Živojinovića i veliki uspjeh bio je kad dođe do četvrtfinala, a sada je neuspjeh kad Novak Đoković dođe do polufinala, eto kako se vremena mijenjaju. Mislim da je ovo što radi Đoković nevjerovatna stvar, ta popularizacija tenisa na svim nivoima, ali on je i ljudska veličina. Nismo svjesni u kojoj eri mi živimo, pitnaje je da li će se ovo ikad ponoviti“, istakao je Stupar.

I Bojinović je volio Bobu Živojinovića, ali mu je najbolji teniser bio Ivan Lendl.

"Pratio sam tenis i Dejvis kup reprezentaciju Jugoslavije sa Živojinovićem, Prpićem, Orešarom. Lendl je iz tog doba, bio mi je klinački idol. U ovo novije vrijeme svi smo ponosni na Novaka, ali mene je opet najviše fascinirao Federer cijelom svojom karijerom, mada sam zaljubljenik u Del Potra. Sa ta dva metra me podsjeća na mene (smijeh“)".

Na kraju Bojinović i Stupar naveli su svoje najveće teniske pobjede.

„Ja nisam nikog pobijedio jer nemam još nijedan zvaničan meč, ali potrudiću se da uđem na velika vrata“, rekao je Stupar.

"Pobijedio sam Srđana Kuzmanovića, trenera Gorana Stupara“, uzvratio je Bojinović u dobrom raspoloženju i na najbolji mogući način najavio humanitarni spektakl u Banjaluci.

Teniski duel Bojinovića i Stupara igra se u nedjelju od 20.00 časova, a cijena ulaznice je 10 KM. Obezbjeđen je i televizijski prenos na RTRS-u.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC