• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkaši tzv. Kosova i dalje bez viza za BiH

Autor mondo.ba

Povodom novonastale situacije u vezi sa učešćem kadetske reprezentacije tzv. Kosova na EP u Sarajevu, saopštenjem se oglasilo Ministarstvo inostranih poslova BiH, u kojem se ističe da odluka još nije donesena.

 Košarkaši tzv. Kosova i dalje bez vize za BiH Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Kadetska reprezentacija tzv. Kosova još nije dobila vizu za Bosnu i Hercegovinu, a iako je Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) zaprijetila sankcijama Košarkaškom savezu BiH, iz Ministarstva inostranih poslova BiH ističu da "odluka još nije donesena, te da su okolnosti i dalje nepromijenjene".

"Podsjećamo da je iz dopisa Košarkaškog saveza BiH vidljivo da iza organizacije takmičenja, u kojem bi učestvovala selekcija Kosova*, ne stoje svi članovi Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, odnosno da ne postoji potpis podrške potpredsjednika Upravnog odbora iz Republike Srpske. Takođe, Kabinet ministra je u neposrednom telefonskom kontaktu obaviješten da kod predstavnika Republike Srpske u rukovodstvu Košarkaškog saveza BiH i kod Košarkaškog saveza Republike Srpske postoji izričito protivljenje učešću selekcije Kosova* na ovom takmičenju", navodi se u saopštenju iz ovog ministarstva.

Dodaje se da Ministarstvo inostranih poslova BiH ne želi da snosi odgovornost zbog činjenice da u rukovodstvu Košarkaškog saveza BiH ne postoje usaglašen stav u vezi sa pomenutim takmičenjem.

"Na kraju još jednom podsjećamo da je selekcija Kosova* učestvovala na Balkanskom odbojkaškom prvenstvu, održanom ove godine u Bijeljini, i tom prilikom je Ministarstvo inostranih poslova BiH u predviđenim rokovima izdalo vize svim učesnicima takmičenja, jer je o načinu učešća selekcije Kosova* postojala potpuna saglasnost u rukovodstvu Odbojkaškog saveza BiH", ističe se u saopštenju.

Evropsko prvenstvo B divizije za košarkaše do 16 godina počelo je u četvrtak, a košarkaši samoproglašenog Kosova prvi meč trebalo bi da igraju u subotu od 21 čas protiv Češke.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE