• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakva kazna očekuje KS BiH?

Autor mondo.ba

Član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Mirsad Đonlagić govorio je o mogućim kaznama FIBA zbog slučaja sa "vizama za košarkaše tzv. Kosova".

Đonlagić je u razgovoru za "N1" upozorio da je moguće da FIBA kazni nacionalni savez uskraćivanjem organizacije bilo kojeg prvenstva u budućnosti i da KS BiH mora lobirati da sankcije budu što blaže.

Tzv. Kosovo dobilo vize za BiH

"Sankcije mogu biti od suspenzije pojedinih članova saveza, izbacivanje nekih selekcija, finansijsko kažnjavanje - dijapazon je veliki. Na nama je da izlobiramo da ne budu oštre kazne. Ali sam siguran da će biti neke kazne. Najmanje može biti da nećemo dobiti organizaciju prvenstva jer ne možemo garantovati kretanje ljudi, roba, usluga i kapitala. Ko god bi to uskratio u normalnim zemljama, istog trenutka bi bio smijenjen", rekao je Đonlagić.

"Najvjerovatnija je suspenzija svih mogućih prvenstava u BiH, što je snažan udarac na postojanje Košarkaškog saveza BiH. Savez dobije finansijsku injekciju zbog organizacije prvenstva. A da vam ne kažem koliko ćemo izgubiti na imidžu koji je već poljuljan".

POVEZANE VESTI

Član UO KS BiH je mišljenja da neće biti momentalnih sankcija i ocijenio da se uskraćivanjem viza selekciji tzv. Kosova za boravak u BiH od strane Ministarstva inostranih poslova, ušlo u sferu politikanstva.

Međutim, kako je dodao, najbitnije je da utakmice budu odigrane i podsjetio na važnost turnira poput Evropskog prvenstva divizije B U16 koje se održava u Sarajevu.

"Vrlo slična stvar se desila 1998. godine, ne kao Evropsko prvenstvo, kada su zemlje reprezentacije bivše Jugoslavije igrale prijateljski turnir u Lozani u organizaciji Međunarodnog olimpijskog komiteta. Tu sam predvodio reprezentaciju BiH. Tu se pokazalo da mladi ljudi mogu zajedno. Stariji, koji bi trebali biti odgovorniji, su zakazali - oni kojima je narod povjerio funkcije", rekao je i podsjetio da u pravilnicima FIBA nije predviđeno da se desi nešto poput ovog slučaja.

"To je prosto nezamislivo za Evropu i svijet - da neko postupa kao ministar inostranih poslova BiH (Igor Crnadak). Još pri tom kaže da se na njega ne može vršiti pritisak", rekao je on.

Podsjećamo, "kosovski" košarkaši su u subotu oko 11 časova doputovali u Sarajevo kako bi se takmičili na Evropskom prvenstvu.

Tzv. Kosovo će večeras igrati svoj prvi meč na EP-u od 21 čas protiv Češke u dvorani "Sabit Hadžić" na Ilidži, a sutra (nedjelja) će biti odigran odgođeni meč prvog kola (19.45).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC