• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije to još ONAJ Sarijev fudbal, ali Čelsi ume!

Autor mondo.rs

Mauricio Sari pokušava da od Čelsija napravi daleko atraktivniju ekipu nego što je to radio njegov sunarodnik Konte, a iako će za to biti potrebno vreme - "plavci" su pobedom otvorili sezonu. I vrlo dobrom igrom...

Revolucija je počela u Londonu!

Mauricio Sari je stigao u Čelsi kako bi od ovog tima napravio atraktivnu ekipu, a ako je suditi po prvim mečevima - miriše da je na pragu toga...

"Plavci" su na gostovanju Hadersfildu odigrali daleko bolje nego u Komjuniti šildu protiv šampiona Sitija (0:2) i slavili su golovima Kantea, Žoržinja i Pedra, mada je i dalje primetno da nedostaje brzine u njihovoj igri kakva je krasila Sarijev prethodni projekat - Napoli.

HADERSFILD - ČELSI 0:3 (0:2)

I sam italijanski menadžer je rekao da je potrebno nekoliko meseci kako bi igrači naučili da igraju u novom sistemu, a pored nešto sporije kretnje lopte - jedini problem predstavljalo je suočavanje s presingom "terijera" koji su igrali visoko kada Čelsi kreće iz poslednje linije, dok je svakako najkvalitetniji deo igre bio ulazak u poslednju trećinu rivala.

Prvi gol za Čelsi u ovoj sezoni postigao je Kante u 34. minutu nakon sjajnog centaršuta Vilijana s leve strane, a do drugog gola doveo ih je novajlija Žoržinjo.

Naturalizovani Italijan je u 45. minutu prvo odlično proigrao Markosa Alonsa, ovaj stigao do lopte pre Šindlera i izborio jedanaesterac, a Žoržinjo u svom stilu, tako što poskoči pre šuta, savladao golmana Hamera.

Hadersfild je bio solidan u prvom poluvremenu i pogodio je prečku preko Munijea kada je najskuplji golman Kepa Arizabalaga već bio savladan, da bi potom uzvratio i Alonso.

Eden Azar je ušao u igru tek u poslednjih petnaestak minuta meča, dok u sastavu nije bilo novopridošlice iz Reala Matea Kovačića, koji verovatno još uvek nije spreman da uskoči na "zahtevniju rolu" na sredini terena od one golmanske...

Iako je bio tako kratko u igri - Azaru je to bilo sasvim dovoljno da dođe do konkretnog učinka pošto je u kontri asistirao za Pedra u 80. koji je rešio meč.


Pobedu u gostima upisao je i Kristal Palas protiv Fulama (0:2), dok su domaće trijumfe ostvarili Bornmut i Votford.

"Trešnjice" su protiv novog premijerligaša Kardifa ostvarili pobedu (2:0) golovima Rajana Frejzera i Kaluma Vilsona, mada su mogli da budu i ubedljiviji da Vilson nije promašio penal, dok je Votford na krilima Roberta Perejre nadigrao Brajton (2:0).

Stvorio je tim Havija Grasije mnogo šansi, ali su jedini golovi došli nakon kombinacija Hosea Holebasa - u ulozi asistenta - i Perejre kao egzekutora.

PREMIJER LIGA 1. KOLO:

petak

Mančester junajted - Lester siti 2:1 (1:0)
/Pogba 3p, Šo 83 - Vardi 90+2/

subota

Njukasl - Totenhem 1:2 (1:2)
/Hoselu 11 - Fertongen 8, Ali 18/

Bornmut - Kardif 2:0 (1:0)
/Frejzer 24, Vilson 90+1/

Fulam - Kristal Palas 0:2 (0:1)
/Šlup 41, Zaha 80/

Hadersfild - Čelsi 0:3 (0:2)
/Kante 34, Žoržinjo 45p, Pedro 80/

Votford - Brajton 2:0 (1:0)
/Perejra 35, 54/

Vulverhempton - Everton (18.30)

nedelja

Liverpul - Vest Hem (14.30)
Sautempton - Barnli
Arsenal - Mančester siti (17.00)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC