• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Lončar: Hoćemo Partizan u Evroligi

Autor mondo.rs

"Tražimo još jednog igrača u reketu", poručuje sportski direktor Partizana.

 Nikola Lončar: Hoćemo Partizan u Evroligi Izvor: MN PRESS

Partizan je "arhivirao" prošlu sezonu i misli na predstojeću.

Novi sportski direktor crno-belih Nikola Lončar polako "sklapa kockice" za narednu takmičarsku godinu i za sada su angažovani Džok Lendejl, Markus Pejdž, Rade Zagorac, Aleksej Nikolić i Amar Gegić, a važna stvar je i produženje ugovora s Novicom Veličkovićem.

U razgovoru za "Večernje novosti", Lončar je otkrio da tu nije kraj pojačanjima.

"Tražimo još jednog igrača u reketu i možda ukoliko procenimo u toku priprema, da će nam biti potreban još jedan košarkaš spolja ili unutra. Za sada samo ta četvorka, ili četiri na pet", kazao je nekadašnji košarkaš Partizana.

Pripreme za narednu sezonu startuju već u ponedeljak, nova imena u stručnom štabu su Milan Minić i Sead Krdžalić, a početak je uvek zgodan za pitanje o ambicijama.

"Mislim da Partizan mora da se vrati u poziciju da bude kandidat za trofeje u svim takmičenjima. Možda za Evrokup ne možemo da budemo toliki optimisti, ali ovaj klub ne sme u Evropi da ima samo jednu pobedu kao prošle sezone. To je potpuno nedopustivo. Ne mogu da kažem da je cilj biti među četiri u ABA ligi, mi to moramo da uradimo. Moj lični stav je da što pre moramo da se vratimo u Evroligu, a svi znamo kako se do nje dolazi", naveo je Lončar.

Sportski direktor Partizana je naveo da ekipa može da bude bolja nego prošle sezone, da su favoriti i dalje Budućnost, Zvezda i Cedevita, ali da oni ne odustaju od trofeja.

Izvor: MN PRESS


Lončar je dodao i da trener Nenad Čanak ima potpunu podršku, a da u ekipu veruje bez obzira na to što je mlada. Cilj tokom prelaznog roka bio je i da se sa igračima potpišu takvi ugovori - da najveća baza njih bude tu i naredne sezone.

"Želeli smo stabilnost kad je igrački kadar u pitanju, da ne menjamo svakog leta skoro ceo sastav, jer onda ne može da se uskladi sve kako treba. Taj kontinuitet je bio prioritet, kao i da ekonomski preživimo sledeću godinu", rekao je Lončar i dodao da svi igrači imaju "izlaze" kada je u pitanju obeštećenje i dodao:

"Hteli smo da izbegnemo ugovore na godinu dana, kao i situaciju da igrač napravi fenomenalnu sezonu u Partizanu, a da klub nema ništa od toga".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC