• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloga u velikom stilu debitovala u Prvoj ligi RS!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Ekipa iz Gornjeg Crnjelova već na prvoj utakmici pokazala da se radi o kvalitetnom sastavu, koji će biti "tvrd orah" za sve rivale u prvoligaškom društvu Srpske. Trener Dragan Mićić za MONDO poručuje: "Cilj je opstanak".

 Alfa Modriča Sloga Gornje Crnjelovo 0:3 prva pobjeda Sloge u Prvoj ligi RS Dragan Mićić MONDO Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Sloga iz Gornjeg Crnjelova oduševila je na premijernoj utakmici u Prvoj ligi Republike Srpske.

Golovima dvostrukog strijelca Dušana Ristića i Bojana Mihajlovića, debitant u prvoligaškom društvu kao gost je ubjedljivo porazio Alfa Modriču, nekadašnjeg šampiona BiH rezultatom 3:0, čime je tim Dragana Mićića zabilježio start sezone kakav je samo mogao poželjeti.

Sloga je tako bila uspješnija u okršaju prošlosezonskih šampiona drugih liga RS, Istok i Zapad, te već od starta prvenstva pokazala da se radi o kvalitetnom sastavu, koji će biti "tvrd orah" za sve rivale u ligi.

"Rano smo poveli, tako da nam je u nastavku bilo mnogo lakše igrati. Pritisak je bio na domaćim igračima nakon našeg ranog vođstva. Morali su da krenu na sve ili ništa, što je nama stvorilo mnogo prostora, da iz polukontri i kontri dođemo do novog gola. U drugom poluvremenu odigrali smo mirnije, postigli i treći pogodak, ali kad se sve sabere, možda je rezultat previsok, jer su i Modričani imali svoje prilike koje nisu iskoristili. Ipak, naša pobjeda potpuno je zaslužena", za MONDO kaže trener Sloge, koji je ekipu preuzeo poslije osvojene titule u Drugoj ligi RS, grupa Istok, odnosno osiguranog plasmana u Prvu ligu RS, prvi put u klupskoj istoriji.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Sloga, iako debitant, posjeduje kvalitetan igrački kadar, u kojem su brojni igrači sa premijerligaškim iskustvom.

Već u prvom kolu to su i potvrdili, ali Mićić smatra da je opstanak u društvu najboljih ipak primarni cilj i da ne treba previše dizati euforiju nakon visoke pobjede na stadionu "Dr Milan Jelić" u Modriči.

"S obzirom da će liga biti skraćena, odnosno da će veliki broj ekipa ispasti na kraju sezone, cilj je da izbjegnemo borbu za opstanak. Želja nam je da budemo među prvih pet ekipa. Smatram da smo se dobro pojačali, tj. da smo doveli igrače koji mogu odgovoriti zadacima, kako bismo ostvarili naš cilj", poručio je Mićić.

Prema najavama većine stručnjaka koji prate Prvu ligu RS, prvi i jedini favorit za titulu i plasman u Premijer ligu BiH je banjalučki Borac. S tim se slaže i strateg Sloge.

"Slažem se. Trebalo bi da se desi čudo pa da se Borac ne vrati u Premijer ligu BiH. Dakle, Banjalučani su glavni kandidati za titulu, mada ne treba zaboraviti ni Kozaru, koja ima dobru ekipu, a ne bih tu izostavio ni Slaviju", zaključio je nekadašnji golgeter Crvene zvezde.

Kao i Sloga, Borac, Kozara i Slavija ostvarili su trijumfe na otvaranju nove sezone, a upravo će četa iz Istočnog Sarajeva biti naredni rival debitantu iz Gornjeg Crnjelova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC