• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO Tim kola: Ristić izdominirao

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

U novoj rubrici našeg portala izdvojili smo najbolje pojedince na mečevima Prve lige Republike Srpske.

 MONDO Tim kola Prva liga RS 1. kolo Dušan Ristić najbolji Izvor: MONDO

U novoj MONDO rubrici iz kola u kolo proglašavaćemo najbolje pojedince na terenima Prve lige Republike Srpske, nakon čega ćemo, na kraju sezone, izabrati najboljeg igrača, idealnu postavu, te najuspješnijeg trenera prvoligaškog karavana.

Igrač kola dobiće tri boda, a svakom od preostalih koji se nađu u idealnom timu biće dodijeljen po bod.

Proteklog vikenda utakmicama prvog kola startovao je 24. šampionat Republike Srpske, a na šest utakmica viđena su tri trijumfa domaćina, dva gosta, te jedan remi bez pogodaka.

S obzirom da sjajan debi u društvu najboljih, titulu najboljeg igrača ponio je fudbaler Sloge iz Gornjeg Crnjelova Dušan Ristić, koji je sa dva pogotka bio najzaslužniji za visok trijumf debitanta na gostovanju nekadašnjem šampionu BiH, Alfa Modriči.

Strateg ovog tima Dragan Mićić odlično je posložio kockice za premijerni nastup svog tima u najjačem rangu fudbala Srpske, pa je zaslužio epitet najboljeg trenera prvog kola.

Od fudbalera Sloge, osim Ristića, u idelanih 11 našli su se još defanzivac Bojan Mihajlović, strijelac prvog pogotka za Semberce u Modriči, te golman Boriša Bodiroga, koji je sa nekoliko odličnih intervencija osujetio napade domaćih.

Osim Sloge, tri gola, ali na domaćem terenu, postigli su i fudbaleri Slavije. Trener ekipe iz Istočnog Sarajeva pohvalio je nastupe najiskusnijih pojedinaca, tako da su u naš tim kola ušli Vučina Šćepanović, Zoran Kokot, te mladi, 19-godišnji Nikola Popovac.

TABELA

3 boda - Dušan Ristić (Sloga)

1 bod - Boriša Bodiroga, Bojan Mihajlović (Sloga), Zoran Kokot, Vučina Šćepanović, Nikola Popovac (Slavija), Srboljub Jandrić, Neven Bunić (Kozara), Nemanja Vidović (Sloboda), Demir Jakupović (Borac), Aco Đokić (Podrinje).

Iako je njegov tim poražen od Slavije, defanzivac Slobode iz Mrkonjić Grada Nemanja Vidović pružio je veoma dobru partiju u Istočnom Sarajevu, postigao utješni gol za svoj tim, te bio veoma zapažen u polju, pa se i on našao u timu kola.

Tri boda u gostima osvojili su i fudbaleri Kozare na teškom gostovanju Tekstulcu. Gol odluke u Derventi postigao je Srboljub Jandrić, čime se izborio za mjestu u idealnom timu, baš kao i desni bek Gradiščana Nikola Bunić.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Teškom mukom Borac je u gradskom derbiju savladao Željezničar, a jedan od najboljih u redovima banjalučkih "crveno-plavih" bio je lijevi bek Demir Jakupović, koji je ovog ljeta na Gradski stadion stigao iz Rudar Prijedora. Defanzivac Banjalučana odigrao je sjano u odbrani, a imao je i nekoliko odličnih prodora u napadačkom segmentu, čime je sa lijeve strane predstavljao konstantnu prijetnju za rivala.

Vezista Podrinja Aco Đokić bio je među istaknutijim pojedincima tima iz Janje, koja je minimalnim rezultatom pred svojim navijačima stigla do tri boda protiv Sutjeske.

Je li po vašem mišljenju neko drugi zaslužio da se nađe u TIMU KOLA?

Pišite nam. čekamo vaše komentare...

------------------------

PRVA LIGA REPUBLIKE SRPSKE - 1. KOLO:

Podrinje - Sutjeska 1:0 (0:0)
/Vujić 53/

Rudar Prijedor - Drina 0:0

Slavija - Sloboda 3:1 (2:1)
/Kokot 28, Popovac 31, T. Lalović 55 - Vidović 38/

Tekstilac Kort - Kozara 0:1 (0:1)
/Jandrić 34/

Borac - Željezničar Sport Tim 1:0 (1:0)
/Aničić 11/

Alfa Modriča - Sloga 0:3 (0:2)
/Mihajlović 2, Ristić 14, 65/

TABELA: Sloga 3, Slavija 3, Borac 3, Kozara 3, Podrinje 3, Drina 1, Rudar Prijedor 1, Željezničar 0, Sutjeska 0, Tekstilac 0, Sloboda 0, Alfa Modriča 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC