• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SASTAV ZVEZDE: Nova veza za meč sezone!

Autor mondo.rs

Vladan Milojević je navodno spreman da u Trnavi iz startne postave izostavi jednog od svojih najpouzdanijih igrača.

 Spartak Trnava Crvena zvezda sastav Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
/Od novinara MONDA iz Slovačke/

Radoslav Latal nadmudrio je Vladana Milojevića u prvom duelu Crvene zvezde i Spartaka iz Trnave, tako što je "zatvorio" Nemanju Radonjića i El Fardua Bena po bokovima, a Lorenca Ebisilja u sredini i agresivnom igrom svog tima u odbrani onemogućio crveno-bele da izvode uigrane akcije.

Prostor je ostavljen štoperima i Branku Jovičiću, koji se nisu najbolje snašli u ulogama kreatora, jer to i nije njihov primaran zadatak.

Takva taktika donela je gostima zadovoljavajućih 1:1 pred revanš u utorak u Slovačkoj (20.30, prenos na TV Arena Sport 1) koji će odlučiti putnika u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i istovremeno mu i obezbediti direktno učešće u grupi Lige Evrope.

Nije se mnogo puta dogodilo da Milojević od dolaska na klupu Crvene zvezde bude taktički pročitan i zato se sada nestrpljivo čeka odgovor najuspešnijeg trenera u novijoj istoriji crveno-belih.

Naslućuju se dve mogućnosti, a u obe je "žrtva" Branko Jovičić.

Neumorni defanzivni vezista jedan je od najpouzdanijih igrača Milojevićevog tima, međutim, protiv rivala koji se opredeljuju isključivo na odbranu svog gola - kao što je Spartak Trnava - njegova uloga dosta gubi na značaju. Posebno u utakmici poput prestojeće, kada je srpskom šampionu neophodan pogodak.

Zato bi umesto Jovičića u utorak od prvog minuta mogao da zaigra Dušan Jovančić, takođe defanzivni vezni, ali razornijeg šuta i spretniji sa loptom u nogama.

EKSKLUZIVNO: Spartak - Zvezda na TV Arena sport!


Kapiten Vojvodine iz prošle sezone odigrao je prvo poluvreme u nedelju protiv subotičkog Spartaka (3:0) i potom bio zamenjen. Utisak je da je Milojević želeo da ga sačuva za Trnavu.

Druga opcija, u slučaju da Milojević zaista planira da menja Jovičića, je Veljko Simić.

Povratnik među crveno-bele ima veliki motiv da se dokaže i dobrim igrama iskupi za nepromišljen odlazak iz kluba kao omladinac. Velika želja ofanzivnog veziste koji je sezonu počeo u Zemunu primetna je tokom svakog minuta provedenog na terenu.

Upravo je Simić uneo živost u Zvezdinu igru pre nedelju dana protiv Slovaka, ali mu desetak minuta nije bilo dovoljno za konkretan učinak.

Ukoliko ga Milojević u revanšu uvrsti među startere, onda bi zajedno sa Ebisilijom igrao iza najisturenijeg Nikole Stojiljkocića, a ispred Nenada Krstičića.

Imajući u vidu da crveno-beli moraju i da vode računa o mogućim kontrama rivala, pre je za očekivati da od prvog minuta počne Jovančić...

Dakle, očekivana startna postava Crvene zvezde za revanš protiv Spartaka iz Trnave je: Borjan - Stojković, Savić, Degenek, Rodić - Jovančić, Krstičić - Ben, Ebisilio, Radonjić - Stojiljković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC