• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEHA: Debitant Steaua 10. učesnik

Autor mondo.ba

Čelnici regionalne rukometne lige saopštili konačan spisak učesnika 8. izdanja SEHA lige. Bosnu i Hercegovinu predstavljaće Izviđač iz Ljubuškog.

 Steaua Bukurešt SEHA liga Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvršni odbor SEHA lige odlučio je da za 10. člana u predstojećoj sezoni izabere vicešampiona Rumunije, Steauu iz Bukurešta, koja će debitovati u regionalnoj ligi.

Čelnici SEHA tako su odlučili da prošire spisak učesnika za još jednu državu. Osim Rumuna, predstavnike će imati Srbija, Hrvatska i Makedonija (po dva), te Bosna i Hercegovina, Bjelorusija i Slovačka.

Steaua će tako biti 24. klub u istoriji SEHA lige koji je nastupio u ovom takmičenju, a jedini koji su nastupili u svih sedam dosadašnjih izdanja su Vardar, Zagreb, Tatran i Nekse.

"Veoma smo srećni što možemo objaviti da će deseti učesnik SEHA lige biti Steaua iz Bukurešta, dvostruki šampion Evrope. Ponosni smo da imamo klub sa takvom istorijom u našoj ligi i nadamo se da će ova sezona donijeti mnogo uzbuđenja u prestonici Rumunije, kao i u ostalim državama koje učestvuju u SEHA ligi", poručio je Mihajlo Mihajlovski, predsjednik regionalne lige.

Steaua je prošle sezone u prvenstvu Rumunije zauzela drugo mjesto. Šampion je postao gradski rival Dinamo, koji je u finalnoj seriji slavio 2:1.

SEHA liga - sezona 2018/19

Izviđač CO Ljubuški (BIH), Meškov Brest (Bjelorusija), Metalurg Skoplje, Vardar Skoplje (Makedonija), Nekse Našice, PPD Zagreb (Hrvatska), Steaua Bukurešt (Rumunija), Tatran Prešov (Slovačka), Vojvodina Novi Sad, Železničar Niš (Srbija).

"Kada su nas pozvali u SEHA ligu, svi igrači su bili srećni. To je novi izazov za sve nas i novo iskustvo za klub. Teško je igrati četiri takmičenja, ali ne treba da se bavite sportom bez rada i žrtvovanja. Takođe, rukometni navijači u Bukureštu nestrpljivi su da vide sve te poznate klubove u našem gradu, kao i na televiziji", istakao je generalni menadžer Steaue Vasile Stinga.

Nova sezona u SEHA ligi počinje 28. avgusta, a titulu brane rukometaši Vardara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC