• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevski "vječiti" spremni za 116. okršaj

Autor mondo.ba

Željezničar i Sarajevo u srijedu od 20.15 na "Grbavici" ukrstiće koplja u okviru petog kola Premijer lige BiH.

 Željezničar Sarajevo 116. sarajevski vječiti derbi Premijer liga BiH 5. kolo 2018 Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Najveći meč bh. fudbala između Željezničara i Sarajeva biće odigran u srijedu na stadionu "Grbavica".

Duel sarajevskih "vječitih" rivala, 116. u istoriji, kao i uvijek privlaži mnogo pažnje i očekuje se da u "Dolini ćupova" navijači oba tima ispune tribine i budu 12. igrač.

Željezničar derbi petog kola Premijer lige BiH dočekuje kao lider sa devet bodova, dok je Sarajevo dvije pozicije niže, sa dva boda manje.

"Odigraćemo u dobrom ambijentu, mi polako podižemo formu. Ima tu još mnogo stvari koje treba obraditi, ali ima igrača koji mogu to prihvatati. Činjenica je da nismo baš odmorni kao i Sarajevo, mnogo odigranih utakmica i putovanja je iza nas, ali smo pobijedili dvije utakmice i to je dobro za naše raspoloženje", istakao je u najavi meča Milomir Odović, koji je od dolaska preporodio "plave", koji su zaigrali onako kako se od njih očekuje.

Odović, osim duže povrijeđenog Sinana Ramovića, nema kadrovskih problema, ali umor polako stiže igrače.

"Imamo umornih igrača, pa ćemo popodne vidjeti ko je gdje. Imam veliki broj igrača na koje se mogu osloniti, pa stoga uvažavajući činjenicu da su neki igrači umorni, probaćemo odmoriti neke igrače protiv Sarajeva jer tu treba dosta trčanja, a takođe treba pokazati i mirnu glavu. Očekuje nas zahtjevna utakmica, radujem se što će biti dobar ambijent i što će biti mnogo publike. Nadam se da će biti golova i da sve prođe u korektnim uslovima. Naravno da je najvažniji rezultat koji donosi bodove ili ne. Dobra igra je rezultat jedne utakmice. U odnosu na to onda možemo govoriti o neriješenom rezultatu, ali ako dobro odigrate i ako je publika zadovoljna onda morate to prihvatiti. Najbolje je sve to imati i pobijediti", kazao je Odović za klupski sajt.

Na "bordo" strani Sarajeva nije baš idealna atmosfera. Nakon blamaže i eliminacije u Ligi Evrope od Atalante, napravljen je i kiks protiv GOŠK-a (1:1), pa gradski derbi fudbaleri Sarajeva dočekuju sa poljuljanim samopouzdanjem.

Ipak, trener Husref Musemić ističe da u redovnima Sarajlija nije tako loša atmosfera.

"Šta bi se novo moglo reći o derbiju? Ono što je sigurno je to da ćemo imati kvalitetne uslove za igru, noćna utakmica, novi teren, ambijent je pravi sportski, pa je sada pitanje šta mi možemo ponuditi onima koji gledaju utakmicu. Šišić nije na raspolaganju, svi ostali jesu. Željezničar je sa dvije pobjede vratio samopouzdanje, mi smo takođe bili u istoj prilici, ali nismo uspjeli jer smo remizirali protiv GOŠK-a. Ipak, atmosfera nije toliko loša, igrači su svjesni da je ovo velika utakmica, te ćemo pokušati da odigramo što je moguće bolje", poručio je Musemić.

Meč Željezničara i Sarajeva zakazan je za srijedu od 20.15 časova, a pravdu će dijeliti Haris Kaljanac iz Sarajeva.

PREMIJER LIGA BIH - 5. KOLO:

Mladost - Široki Brijeg (17.00)
GOŠK - Tuzla siti (17.30)
Sloboda - Krupa
Radnik - Čelik
Željezničar - Sarajevo (20.15)

Odgođeno za 29. avgust:

Zrinjski - Zvijezda 09 (20.00)

TABELA: Željezničar 9, Široki Brijeg 8, Sarajevo 7, Krupa 6, Radnik 6, Zrinjski 6, Čelik 6, Tuzla siti 4, Sloboda 4, Zvijezda 09 3, GOŠK 2, Mladost 2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC