• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lajović osvojio tri poena na servis Raonića

Autor mondo.rs

Naš teniser prošao je kvalifikacije i potom naleteo na Kanađanina crnogorskog porekla, koji je "gromovima" iz servisa stigao do pobede već posle 58 minuta.

Dušan Lajović (28) doputovao je u Sinsinati iz Kicbila, gde ga je u četvrtfinalu zaustavio Martin Kližan, prošao kroz kvalifikacije pobedama nad Mičelom Krugerom i Markosom Bagdatisom, ali onda bukvalno statirao dok je Miloš Raonić servisima rešavao posao u prvom kolu prestižnog Mastersa.

Sa ukupno tri poena osvojena u devet gemova na servis visokog Kanađanina crnogorskog porekla, Beograđanin nije mogao da se nada brejk lopti - 3:6, 3:6 posle svega 58 minuta igre u njihovom prvom ATP duelu u karijerama.

Raonić, koji je hronične probleme sa povredama platio padom na 29. mesto na svetu, imao je brejk loptu na 1:2 u prvom setu, a iskoristio drugu šansu pri rezultatu 3:4, posle čega je bez izgubljenog poena na svoj servis potvrdio brejk i poveo - 3:6, 0:1.

Lajović je u kvalifikacijama zaradio 5.055, a nastupom u prvom kolu još 7.745 dolara.

Slično je bilo i u drugom setu, u kom nije bilo ni igre na "đus" do rezultata 3:3 kada je 27-godišnji Podgoričanin iskoristio prvu brejk loptu, pa još jednom "sa nulom" potvrdio brejk za 3:5 kada se i Duci predao - 3:6, 0:2.

Lajović je osvojio jedan od 19 poena kada bi rival ubacio prvi, odnosno dva od 20 kada bi ubacio drugi servis, što dovoljno govori koliko je daleko bio od prilike da odustajanje (1) Rafaela Nadala iskoristi podvigom u prvom i, potom, "otvorenim" duelom sa "srećnim gubitnikom" Malikom Džazirijem u drugom kolu.

Na poslednjem turniru pred start US opena, koji šampionu daruje 1.020.425 dolara i 1.000 ATP poena, a poraženom finalisti 500.340 dolara i 600 bodova, učestvuju još (10) Novak Đoković i Filip Krajinović. Titulu brani (5) Grigor Dimitrov, koji je pre godinu dana pobedio (15) Nika Kirjosa u finalu.

Đoković je u utorak rano ujutru po našem vremenu pobedio američkog tenisera Stiva Džonsona u prvom kolu, nakon čega će se u sredu sastati sa Adrijanom Manarinom iz Francuske. Krajinović svoj meč prvog kola igra u utorak predveče sa četvrtfinalistom prošlonedeljnog Mastersa u Torontu, Robinom Haseom, a bolji će na (3) Aleksandera Zvereva.




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC