• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 meseci bez pobede: "Teova" povreda mori Filipa

Autor mondo.rs

Tetiva koju je Tipsarević morao gotovo da ukloni, a zbog koje Teodosić nije odigrao značajan broj utakmica u debitantskoj NBA sezoni, ostavila je traga na Krajinoviću. On je izgubio i treći meč od kada se vratio na ATP tur.

I dalje bez pobede od povratka na ATP tur!

"Drugi reket" srpskog muškog tenisa poveo je danas u meču 1. kola Mastersa u Sinsinatiju, ali potom bez snage (i udaraca) potrebne za prvu pobedu još od marta i nastupa na Mastersu u Majamiju: iskusni holandski takmičar Robin Hase umeo je to da iskoristi i napravi preokret za 6:4, 2:6, 3:6 nakon 1:59 minuta igre.

Nešto ranije i Dušan Lajović završio je učešće na poslednjem turniru pred početak US opena, ali za duplo manje vremena.

Krajinović je imao status nosioca pre pet meseci u Majamiju, gde je savladao Lajama Brodija 6:3, 6:2 i Benou Pera 6:3, 6:3, nakon čega ga je zaustavio Huan Martin Del Potro rezultatom 4:6, 2:6. Nažalost, ispostavilo se da je će to biti poslednji Krajinovićev meč do početka jula i izlaska na vimbldonsku travu.

Uoči početka sezone na šljaci, kod Krajinovića se iskoplikovala upala tetive koja spaja petu i prste, a koju sportisti svakodnevno opterećuju - naročito teniseri i teniserke u izdizanju na prste prilikom servisa. Konkretno, karijera Filipovog starijeg kolege i prijatelja Janka Tipsarevića došla je u pitanje kada mu je 2013. ustanovljen tumor baš na tom delu stopala nakon čega mu je u dve operacije uklonjeno 80 odsto tetive, sa kojom se prošle zime u debitantskoj NBA sezoni dugo mučio i Miloš Teodosić.

Krajinovića u oktobru očekuje veliki izazov - odbrana 600 ATP poena zarađenih senzacionalnim plasmanom u finale Mastersa u Parizu, gde je takmičenje počeo u kvalifikacijama.

Reč je o plantarnom fascitisu.

Krajinović je mirovao dva meseca, pa polako i oprezno ulazio u trenažni proces, zbog čega je propustio Monte Karlo, Barselonu, Madrid, Rim i Rolan Garos, a kada je nastupio na Vimbldonu - shvatio je i koliko će povratak u formu za drugi deo sezone biti težak.

U Londonu ga je na startu pobedio čileanski teniser Nikolas Jari 3:6, 6:3, 6:7, 4:6, prošle nedelje na Mastersu u Torontu zaustavio ga je Karen Hačanov u dva seta, 3:6, 2:6, a ovog utorka predveče po našem vremenu nadigrao ga je i četvrtfinalista iz Toronta, 55. teniser sveta u njihovom prvom ATP duelu.

Dok je imao snage i dok ga je služio servis, 26-godišnji Somborac diktirao je igru i branio prednost stečenu posle razmene brejkova u prva tri gema na koju je on odgovorio prvim servis gemom za 3:1. Imao je dva brejka prednosti kada je servirao za set (5:2), ali su tada već mogli da se naslute problemi sa kojima će se suočiti u nastavku meča, pa je posao dovršio tek u desetom gemu za 6:4 i 1:0.

Drugi set počeo je bez brejk šansi do rezultata 2:3, kada je Hase imao tri brejk lopte i iskoristio poslednju za 2:4, a potom servisima potvrdio vođstvo bez izgubljenog poena za 2:5 i novi brejk već u narednom gemu - 2:6, 1:1.

Krajinović će po svemu sudeći biti u krugu nosilaca na poslednjem gren slemu sezone, samo je pitanje da li kao 31. ili 32. na svetu, jer šansu da ga pretekne ima prošlogodišnji finalista Kirjos - mada mu je za to potrebno da osvoji titulu.

Duže od deset minuta igrao se prvi gem trećeg seta u kom je Filip propustio tri brejk lopte i ujedno poslednje koje će imati na susretu. Hase je iz drugog pokušaja stigao do brejka, poveo 1:3 bez izgubljenog poena na svoj servis i potom rutinski priveo meč kraju ostavljajući našeg takmičara sa jednim ili nijednim osvojenim poenom kada bi vraćao servise - 3:6, 1:2.

Hase će se u 2. kolu 6,3 miliona dolara vrednog turnira koji tradicionalno najavljuje US open sastati sa (3) Aleksanderom Zverevom. Titulu u Sinsinatiju, jedinom Mastersu koji (10) Novak Đoković nije osvojio do sada, brani (5) Grigor Dimitrov kojem je pre godinu dana pripalo vatreno finale sa (15) Nikom Kirjosom.

Đoković je tako ostao jedini naš predstavnik u muškom singlu posle 1. runde, u kojoj je savladao američkog tenisera Stiva Džonsona. On će u sredu popodne po našem vremenu igrati protiv Adrijana Manarina, a potom bi mogao da se sretne sa braniocem trofeja, Dimitrovim.

Novakov "projektovani" rival u četvrtfinalu trebalo je da bude (1) Rafael Nadal, međutim Španac se posle trijumfa prekjuče na Mastersu u Torontu odlučio za povlačenje iz "zdravstvenih razloga". Suprotno njemu, (2) Rodžer Federer odlučio se da preskoči Toronto i zaigra u Sinsinatiju, gde šampionu takođe pripada 1.040.425, a finalisti 500.340 dolara.



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC