• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plej-of Lige šampiona: Ko ide dalje, a ko dole...

Autor mondo.rs

Sada znamo imena klubova koji će se boriti za mesto u Ligi šampiona, kao i onih koji će morati da se pomuče da obezbede bar Ligu Evrope.

Drama je završena: deset pobednika u "čistilištu" zvanom treća runda, kao i "novajlije" PSV Ajndhoven i Jang bojs, boriće se naredne nedelje za Ligu šampiona znajući da imaju najmanje Ligu Evrope.

Deset poraženih takođe ide u plej-of, ali za Ligu Evrope, znajući da ih tamo ne čekaju ništa slabiji rivali, ništa lakša iskušenja.

Ovog utorka uveče odigrane su sve revanš utakmice 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, nakon čega su kompletirani i parovi plej-ofa:

staza šampiona

Crvena zvezda – Salcburg
BATE Borisov – PSV Ajndhoven
Jang bojs – Dinamo Zagreb
Videoton – AEK Atina

staza pratilaca

Benfika – PAOK
Ajaks – Dinamo Kijev

Prve utakmice na programu su 21. i 22, revanši 28. i 29. avgusta.

SPRINT IVANIĆA, PLES DINAMOVE DECE

"Desetka" neupitnog šampiona Belorusije, crnogorski reprezentativac Mirko Ivanić, ostavio je čuvara Badavija Gusjenova dobrih pet metara u sprintu na 30 i potom rutinski plasirao loptu u mrežu za vođstvo od 1:0 u 20. minutu.

S obzirom na to da su sa gostovanja u Azerbejdžanu pre sedam dana plavo-žuti vratili identičnu pobedu u Borisov, sve što je potom trebalo da urade do još jedne sezone u evropskom društvu je da odigraju mirno i staloženo do kraja meča.

U tome apsolutno nisu uspeli, ali su imali i sreće da švajcarski fudbaler Inosent Emeghara u jeku inicijative svog tima zaradi crveni karton zbog starta nad Ivanićem na sredini terena i potpuni preokret gostiju učini gotovo nemogućim: BATE Borisov - Karabag 1:1 (1:0)!

Presudio je pogodak koji je u prvom poluvremenu utakmice u Bakuu postigao Stanislav za pobedu beloruskog tima od 0:1.

Trener Borisova Aljaksej Baha izveo je Ivanića iz igre posle starta Emeghare u 77. minutu, kada je i okončan pohod Azera ka plej-ofu započet u 54. minutu nakon glavometa u šesnaestercu domaćih i gola španskog veterana, Mićela.



Za razliku od Ivanića, koji je večeras postigao 16. pogodak u prethodnih godinu dana, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije, Aleksandar Filipović (23), odigrao je svih 90 i "kusur" minuta u odbrani BATE Borisova, koju od grupne faze Lige šampiona deli 180 minuta fudbala sa PSV Ajndhovenom.

U prvoj utakmici večeri na "Olimpijskom stadionu" u Kijevu, dvostruki osvajač Kupa pobednika Kupova i trostruki polufinalista Kupa, tj. Lige šampiona, obezbedio je najmanje Ligu Evrope i nastavio impresivnu seriju rezultata ovog leta: Dinamo - Slavija Prag 2:0 (1:0), nakon što je Jozef Husbauer pre sedam dana doneo Česima izjednačenje sa bele tačke u 95. minutu susreta.

U revanšu - nije bilo neizvesnosti niti dileme oko toga ko će u plej-of Lige šampiona: 20-godišnji "vunderkind" sa Dinamove fudbalske akademije, Viktor Cigankov, zabeležio je dve asistencije ove večeri i pomogao Benjaminu Verbiću da zatrese mrežu u 11, a još jednom "detetu kluba", Artemu Besjedinu, da postavi konačan rezultat u 74. minutu.



Kijevljani, koje sa klupe vodi beloruski stručnjak Aleksandr Hackevič, igraće za mesto u Ligi šampiona protiv četvorostrukog prvaka Evrope, Ajaksa.

Ovaj mladi tim koji je pažljivo selektiran počeo je sezonu pobedom od 1:0 u Superkupu Ukrajine, protiv velikog rivala Šahtjora i najavio da bi dominacija "rudara" iz Donjecka konačno mogla da bude prekinuta, a potvrda je stigla već u 3. kolu šampionata kada je isti rival savladan u Kijevu takođe rezultatom 1:0.

Dinamo je igrao šest puta ove sezone i samo jednom nije pobedio - u prvom meču u Pragu.

/Šou Radonjića u Trnavi: Zapamtite ovaj dres/

Rezultati:

Dinamo Kijev - Slavija Prag 2:0 (1:0), prvi meč 1:1
/Verbić 11, Besjedin 74/

BATE Borisov - Karabag 1:1 (1:0), prvi meč 1:0
/Ivanić 20 - Mičel 54/

Spartak Moskva - PAOK 0:0, prvi meč 2:3

AEK Atina - Seltik 2:1 (1:0), prvi meč 1:1
/Galo 6, Livaja 50 - Sinkler 78/

Dinamo Zagreb - Astana 1:0 (0:0), prvi meč 2:0
/Gavranović 74/

Fenerbahče - Benfika 1:1 (1:1), prvi meč 0:1
/Potuk 45+1 - Fernandeš 26/

Videoton - Malme 0:0, prvi meč 1:1

Škendija - Red Bul Salcburg 0:1 (0:0), prvi meč 0:3
/Minamino 90+2/

Ajaks - Standard Lijež 3:0 (2:0), prvi meč 2:2
/Huntelar 30, De Ligt 34, Neres 46/

Spartak Trnava - Crvena zvezda 1:2, 1:1 (1:1), prvi meč 1:1
/Bakoš 6 - Ben 7, Radonjić 98/

*napomena: bolji ide u plej-of rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, a poraženi za Ligu Evrope.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC