Amar Gegić: Partizan je najveći!

Autor:

Reprezentativac BiH i novi član crno-bijelih kaže da je svjestan da je došao u jedan od najvećih klubova u Evropi.

Amar Gegić: Partizan je najveći! Foto: MN Press

Partizan je riješio da napravi tim koji će se upustiti u otovorenu borbu za osvajanje ABA lige i povratak crno-bijelih u evropsku elitu, tamo gdje su godinama bili i gdje svakako po veličini kluba pripadaju.

Uprava kluba riješila je da složi šampionske kockice, a dio koji se uklapa u taj projekat je i Amar Gegić.

Mladi košarkaš stigao je iz Bajerna i sa svojih 20 godina spreman je da doprinese uspjesima "parnog valjka". Igru Gegića mnogi porede sa tragično nastradalim asom Harisom Brkićem.

"Meni je čast što me porede sa takvim igračem, vidjećemo da li je opravdano poređenje. Nadam se da će se ispostaviti da jeste", poručio je momak rođen u Štutgartu.

U intervjuu za "Novosti" kaže da je svjestan veličine novog kluba.

"Može se reći da sam došao u jedan od najvećih evropskih klubova. Super sam prihvaćen, zadovoljan sam organizacijom i na meni je samo da radim."

Korisne savete dobio je i od Duška Vujoševića.

"Duško Vujošević mi je poželio sreću i rekao da mogu da mu se obratim za sve što mi treba. Imam odličan odnos s njim, koji smo izgradili u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Čuo sam se i sa Gordićem, Mačvanom, Lučićem... Rekli su mi da dobro treniram i da se borim za ovaj klub i da rezultat neće izostati. Malo su mi približili kako to sve izgleda jer oni najbolje znaju", uz osmijeh nastavlja Gegić.

Spreman je za novi, vjerovatno i najveći izazov u dosadašnjoj karijeri.

"Nemam tremu, volim izazove. Vidjeću koliko ću uspjeti da dam Partizanu. Nova sredina, zavisi kakvu ulogu dobijem. Nisam se mnogo odmarao tokom ljeta, spremao sam se. Igrao sam do sada na pozicijama i jedan i dva, tako da od trenera zavisi šta ću pokrivati. Bolje se osjećam kao plejmejker, ali mogu da odgovorim zadatku na obje", podvkuao je Amar Gegić.Ostale vijesti