• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije bio Novakov dan, ali nije bilo ni drame!

Autor mondo.rs

Đoković je i četvrti put pobedio Francuza Adrijana Manarina i ušao u treće kolo Sinsinatija. Loše je počeo, tražio lekarsku pomoć, pa mirno priveo meč kraju.

Novak Đoković nastavlja napad na jedinu Masters titulu koju nije osvajao - u Sinsinatiju.

Ove srede, u američkoj državi Ohajo, nekadašnji "Broj jedan" nije imao svoj dan, ali je ipak uspešno i mirno priveo kraju meč protiv 28. igrača na ATP listi.

Sledeći rival biće mu pobednik meča Mihail Zverev (Nemačka) - Grigor Dimitrov (Bugarska).

Novak Đoković - Adrijan Manarino 4:6, 6:2, 6:1

Uprkos evidentnim problemima sa želucem i uz ne previše atraktivnu igru, srpski teniser je posle lošeg prvog seta prosto našao način da izađe na kraj sa protivnikom.

Novak je danas veći rival bio sam sebi.

Krajem drugog seta (na 5:2), kada je već uveliko bilo jasno da će se igrati i treći, Đoković je pozvao lekarsku pomoć, dobio tablete i savet da ne dozvoli da dehidrira. Posle toga se vratio na teren rešen da što pre okonča duel i ode na odmor, što je i učinio.

Bio je ovo njihov četvrti međusobni duel, nakon prethodna tri (sva tri na travi) u kojima je takođe pobeđivao naš teniser. Novak je ponovo imao pozitivne i negativne periode, kao i u uvodnom trijumfu protiv Sema Džonsona, ali to opet nije uticalo na mirnu završnicu meča i na konačni epilog.

Nole će se sada posvetiti nastavku turnira, u kojem mu se "otvara" žreb do završnice, nakon što je Rafael Nadal odustao, a Saša Zverev ispao, pa je od "teškaša" u tom delu "kostura" ostao Hrvat, Marin Čilić.

TREĆI SET

6:1 Francuz je prekinuo Đokovićev niz osvojenih gemova, ali je ipak ostao predaleko od preokreta.

4:0 Manarino je ostao bez načina da nađe bilo kakvo rešenje za Novakovu igru. Za manje od 20 minuta Đoković se još jednim brejkom primakao pobedi.

3:0 Đoković osvaja još jedan gem i sada mirno ide ka trijumfu. Još malo i treće kolo (osmina finala) je tu.

2:0 Sada je sve pod kontrolom! Prvi gem Novak je uzeo bez problema, a u drugom je izborio tri brejk lopte (0:40) i iskoristio drugu.



DRUGI SET

6:2 Iako se ne oseća dobro, Đoković je trećim brejkom izjednačio u setovima. Daleko je to od njegovog najboljeg tenisa, ali je bilo sasvim dovoljno da uvede meč u odlučujući set.

- Đoković je pozvao lekare, jer se ne oseća dobro. Deluje da nije povređen, već da je samo iz nekog razloga bez energije. U pitanju je očigledno neka mučnina, pa mu je lekar dao tablete i rekao "Samo nemoj da dehidriraš".

5:2 Servis vinerom Novak odbija nalet Francuza i potpuno se približava osvajanju seta i izjednačenju. Manarino je smanjivao zaostatak na 30:15 i 40:30, ali je gem ipak pripao Đokoviću.

4:2 Posle Đokovićeve serije, Manarino "uzima" gem i smanjuje zaostatak.

4:1 Loš Manarinov udarac pomogao je da Novak "potvrdi" brejk i da konačno dođe u komotnu situaciju na pauzi između gemova.

3:1 Brejk, pa brejk, pa brejk! Treći put zaredom oduzeti su servisi! Novak je ušao u ritam na servis Francuza, ali sada ima zadatak da isto učini i kada on servira.

2:1 Prednost došla, prednost otišla. Manarino je odmah vratio brejk i pokazao da ga favorit ipak neće tako lako "slomiti".

2:0 Novak se probudio! Posle više od devet minuta borbe osvojio je prvi "brejk". Ujedno je u ovom gemu izborio i prve brejk lopte.

1:0 Konačno! Agresivniji Novak počinje drugi set i osvaja prvi gem uz jedan izgubljeni poen.

PRVI SET, 4:6



4:6 Manarino potvrđuje bolju igru u ovom setu i u desetom gemu. Đoković ponovo nije stvorio brejk šansu (nijednom u ovom setu!) i tek povremenim trzajima nije sprečio rivala da povede.

4:5 Loše je... Novak čak i ne pokazuje emocije. Ni kada greši, ni kada pogađa.

3:5 Novak je definitivno ispod svog nivoa. Iako je bilo 30:30, Manarino je stigao na gem od osvajanja seta.

3:4 Francuz i u trećem gemu stiče brejk loptu (30:40), a Đoković lošim, ravnodušnim bekhendom šalje loptu u mrežu. Da li će ga ovo "prodrmati"?

3:3 Manarino je ponovo bio siguran na servisu. Novak se i dalje ne oseća dobro na terenu i to je više nego očigledno.

3:2
Ponovo je bilo napeto i očigledno da Đoković nije uhvatio ritam. Manarino je propustio dve brejk lopte, a Novaka su "izvukli" dobri servisi.

2:2 Stavio je Novak Manarina pod pritisak (30:30, 40:40), ali ipak nije zadovoljan završio gem. Francuz se izvukao servisima i izjednačio.

2:1 Opet se dogodila Novakova servis greška, ali to nije uticalo na njegov dalji servis. Mirnije nego na početku meča Đoković osvaja gem i opet vodi.

1:1 Francuz brže od našeg tenisera osvaja gem na svoj servis. Podsetimo, meč je započet malo posle 12.30 časova po lokalnom vremenu u Ohaju. Nije sunčano, pa je Novak zato skinuo kačket.

1:0 Počelo je borbeno na Đokovićev servis. Bilo je 40:15 za Novaka, ali je bilo i 40:40, pa se dogodila dupla servis greška, zatim i brejk lopta za Francuza, ali se završilo dobro. Posle 14 poena i sedam minuta igre.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC