• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kros: Ozil priča gluposti

Autor mondo.rs

"Delovi njegovog saopštenja jesu upućeni na pravu adresu, ali su ostali u senci velikog broja gluposti", rekao je fudbaler godine u Nemačkoj.

Toni Kros izabran je za fudbalera godine u Nemačkoj, nakon što je sa Real Madridom osvojio Ligu šampiona treći put, a potom učestvovao u debaklu na Mundijalu u Rusiji gde su tada aktuelni prvaci sveta ispali u prvoj rundi.

I pre i posle Svetskog prvenstva, u Nemačkoj je veoma aktuelna bila priča oko fotografije na kojoj su se, u jeku predizborne kampanje u Turskoj, pojavili novi-stari predsednik te zemlje Redžep Tajip Erdogan i jedan od najboljih nemačkih fudbalera, vezista turskog porekla Mesut Ozil.

Kada je sve završeno kako je završeno, napadi nemačke štampe usmereni ka Ozilu postali su samo još okrutniji, as Arsenala objavio je da se povlači iz nacionalnog tima zbog rasizma koji vlada u toj zemlji i, dalje od toga, koji sprovode i pojedini čelnici Fudbalske federacije Nemačke počev od predsednika Rajnarda Grindela.

U danu kada je Nemačka nastup u Rusiji "platila" padom na 15. mesto FIFA rang liste, a tamo otputovala kao druga na svetu, Kros je prokomentarisao i Ozilove tvrdnje da je "na svojoj koži osećao rasizam i nepoštovanje" dok je nosio dres "Die Mannchafta".

"Mesut je zaslužan igrač Nemačke i zaslužio je bolji odlazak. Način na koji je otišao nije častan. Delovi njegovog saopštenja jesu upućeni na pravu adresu, ali su ostali u senci velikog broja gluposti. Svi dobro znamo da rasizam u državnom timu i Savez ne postoji", rekao je Kros za "Bild".

Vezista Real Madrida, koji je osvojio tri uzastopne titule Lige šampiona, ne planira skorašnje povlačenje iz reprezentacije.

"Nastaviću put ka Evropskom prvenstvu 2020, postavio sam cilj da budemo daleko uspešniji. Pričao sam sa selektorom Levom, moramo da nađemo opciju za poneki odmor... Najvažnije mi je da me razume", zaključio je on.

Nemačku narednog meseca očekuje početak novoformirane Lige nacija i duel sa prvakom sveta Francuskom u Minhenu 6. septembra, kao i tri dana kasnije prijateljski meč sa Peruom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC