• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borjan koncentrisan na Salcburg i jesen u Zvezdi

Autor mondo.rs

Iako se pominjalo da bi sjajni čuvar mreže mogao da napusti klub po završetku kvalifikacija, čini se da on ne razmišlja o tome.

 Milan Borjan Crvena zvezda Salcburg Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Bilo je priča i tekstova o tome da bi Milan Borjan ovog leta mogao da napusti Crvenu zvezdu. Posebno kada je doveden iskusni Zoran Popović, koji ga uglavnom menja u utakmicama Superlige (branio u tri od četiri).

Posle uspešno odrađenog gostovanja u Slovačkoj i eliminacije Spartaka iz Trnave, koja je crveno-belima donela učešće u poslednjoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, kao i obezbeđen plasman u grupu Lige Evrope, verovatnoća da sjajni čuvar mreže napusti redove srpskog šampiona je minimalna.

Ostanak je nagovestio i sam Borjan...

"Odigrali smo fenomenalnu utakmicu u Trnavi, još uvek smo svi prepuni pozitivne enegrije i utisaka. Uradili smo veliku stvar, ali sada već moramo da budemo fokusirani na to da se što bolje pripremimo za plaj-of Lige šampiona i za jesen u Evropi", izjavio je 30-godišnji reprezentativac Kanade za klupski sajt i dodao:

"Biće mnogo teško, svesni smo šta nas čeka, ali iskreno svi jedva čekamo svaku sledeću utakmicu".

Poslednja prepreka crveno-belima na putu ka povratku među elitu evropskog fudbala biće Salcburg. Prva utakmica je narednog utorka u Beogradu, a revanš 28. avgusta u Austriji.

Nažalost, duel na stadionu Rajko Mitić biće odigran bez prisustva publike.

Poslednji poraz još u februaru!

Fudbaleri Crvene zvezde, računajući sva takmičenja, poslednji put izgubili su još 21. februara u Moskvi od CSKA (0:1), u revanšu šesnaestine finala Lige Evrope koji im je posle beogradskih 0:0 doneo eliminaciju. Od tada, ekipa Vladana Milojevića upisala je 25 utakmica u kojima nije poražena - 18 prvenstvenih, šest evropskih i jednu u Kupu Srbije (s tim da je Mačva posle 0:0 u Šapcu penalima prošla u polufinale).

"Biće teško bez podrške sa tribina, ali znamo da će i atmosfera oko stadiona, kao i u našoj svlačionici biti fenomenalna, a to je ono što nas nosi i pokreće na svakom treningu i na svakoj utakmici. Pripremićemo se dobro za ono što nas očekuje na terenu, stručni štab već analizira njihovu igru, a mi ćemo dati sve od sebe da napravimo što bolji rezultat. Obratićemo pažnju na slabe tačke Salcburga, da vidimo gde možemo da napadnemo, da dođemo do pobede i da posle mnogo godina ponovo uđemo u Ligu šampiona".

Zvezda je u Trnavi slavila 2:1 tek posle produžetaka, a moglo je da bude i nerešeno da je Boris Godal realizovao penal u finišu drugog produžetka. Pogodio je, međutim, prečku, ali i da je bilo 2:2, srpski šampion bi nastavio takmičenje pošto je u Beogradu bilo 1:1.

"Izgleda da sam uplašio igrača Spartaka, pa je promašio okvir gola. Dok se nameštao da šutira prolazilo mi je kroz glavu koliko je važno na psihološkom planu za ekipu i za mene da odbranim taj udarac. Nismo želeli da komplikujemo utakmicu u poslednjim minutima, već da je mirno privedem kraju i da proslavimo kako dolikuje sa našim navijačima", zadovoljan je Borjan što je ostao nesavladan posle tog udarca sa bele tačke.

Za kraj, čuvar mreže Crvene zvezde zahvalio se navijačima koji su u Slovačku doputovali u ogromnom broju (bilo ih je oko 3.000).

"Dve godine zaredom igramo Ligu Evrope minimum, zaslužili smo da nas ima svuda na Internetu i u novinama. Iskreno smo se svi radovali, pevali i slavili posle utakmice. To su nam svima najlepši momenti, kada znate da ste uradili nešto veliko, da ste doneli radost navijačima i još možete da je podelite sa njima. Hvala im što su uvek uz nas".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC