• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ide u Istanbul, po evropsku jesen!

Autor mondo.rs

Crno-beli pobedili Nordsjeland i u revanšu (3:2) i tako ušli u plej-of za grupnu fazu Lige Evrope. Naredni rival je Bešiktaš.

 Partizan ide u Istanbul, po evropsku jesen! Izvor: Mondo/Goran Sivački

"Dupla" pobeda protiv Danaca, za preskakanje i treće prepreke na putu ka grupnoj fazi Lige Evrope!

Posle trijumfa u Skandinaviji, ekipa Zorana "Bate" Mirkovića savladala je istog rivala i pred svojim navijačima, zakazavši tako dvomeč protiv Bešiktaša.

PARTIZAN - NORDSJELAND 3:2 (prvi meč 2:1)

U prvoj utakmici u Humskoj pod vođstvom novog trenera, crno-beli su dopustili gostima da povedu u 9. minutu, ali su reagovali dobro i brzo, pa je već za pola sata rezultat bio potpuno preokrenut, a plasman srpskog tima "overen".

Defanzivci "Parnog valjka", Nemanja R. Miletić (11. minut) i Svetozar Marković (35. minut) tresli su mrežu Danaca posle kornera, a Marko Janković je u međuvremenu iskoristio tačnu asistenciju Danila Pantića, pa se već od finiša prvog poluvremena nije ni postavljalo pitanje ko će proći u plej-of.



U tim momentima na stadionu je veće interesovanje bilo za dramatičan kraj utakmice u Lincu, gde je LASK vodio protiv Bešiktaša 2:0 do nadoknade vremena, kada je španski napadač Alvaro Negredo iskoristio asistenciju Pepea i ipak uveo favorita u 4. kolo.

Nakon što su saznali ime sledećeg rivala, crno-beli su imali nekoliko prilika da dokusure protivnika (Rikardo i Pantić) i nisu ih iskoristili, što je bio uvod u "već viđeni" pad u igri Mirkovićevog tima, koji protiv Bešiktaša sigurno neće biti tolerisan.

Poput prve utakmice protiv Nordsjelanda i kao na gostovanju Zemunu prošlog vikenda, Partizan je stao pred finiš. Danci su to iskoristili da smanje zaostatak golom Amona u 76. minutu i samo zahvaljujući dekoncentraciji Pedersena tri minuta kasnije na semaforu nije pisalo 3:3.

Crno-beli su postajali nervozniji dok im se okvir gola zatresao drugi put na utakmici, dobili su potom četiri žuta kartona u završnici (Zakarić, Nemanja R. Miletić, Kosović i Smiljanić), ali to nije uticalo na miran kraj utakmice i na još jedan trijumf srpskog predstavnika.

Posle Rudara i Trakaija, Partizan je tako ostavio za sobom i Nordsjeland, uoči najvažnijih utakmica crno-bele evropske sezone 2018/19.

Prvi meč protiv Bešiktaša crno-beli će sledećeg četvrtka odigrati pred svojim navijačima, a sedam dana kasnije gostovaće na Vodafon parku u Istanbulu.

PARTIZAN: Stojković - Nemanja R. Miletić, Valijente, Marković, Nemanja G. Miletić - Zdjelar, Kosović - Janković (od 70' Đerlek), Pantić (od 82' Enake), Zakarić (od 80' Smiljanić) - Gomeš

NORDSJELAND: Larsen - Bartolec, Pedersen, Kofod Andersen (od 58' Rigard Jensen), Donijoh (od 58' Amon), Skovgard, Olsen, Kristensen, Damsgard, Mumin, Kudus (od 68' Strunk).

Iz minuta u minut:

KRAJ UTAKMICE! Partizan je ušao u plej-of za Ligu Evrope!

91' U nadoknadi je "požuteo" i Smiljanić. To je četvrta opomena za domaće.

90' Igraće se još tri minuta.

89' Još jedna opomena za Beograđane. Žuti karton na sredini terena dobio je i Nebojša Kosović, jer je šutnuo loptu nakon što je sudija prekinuo igru.

84' Žuti karton pred završnicu dobija i Nemanja R. Miletić, zbog povlačenja pred kaznenim prostorom. Bartolec je imao "slobodnjak" iz dobre pozicije, sa oko 18 metara, i prebacio je gol.

82' Treća i poslednja izmena među crno-belima. Pantić izlazi, ulazi Enake.

79' Zicer za Nordsjeland, veliki promašaj Pedersena i zvižduci sa tribina. Prošetao se Danac sam "kao duh" kroz statičnu odbranu domaćih, postavio nogu pred Stojkovićem i promašio sve. Mirković je napravio još jednu izmenu - Smiljanić umesto Zakarića.

76' NORDSJELAND SMANJUJE MINUS - 3:2.

Crno-beli su stali posle Rikardovih šansi, a Danci su ih opomenuli golom rezerviste Amona. Natrčao je u petercu na loptu koju je Stojković odbio i poslao je u nebranjenu mrežu.

72' Zakarić bez velike potrebe ulazi snažno u duel sa Madsom Pedersenom, ruši ga i dobija žuti karton.

70' Bata Mirković pravi prvu izmenu. Janković izlazi iz igre na zasluženi odmor, a na teren utrčava Đerlek.

68' Brzo se igra u ovim trenucima. Pantić pokušava da poveća vođstvo, gađa sa oko 12 metara posle brzog napada, ali golman Danaca brani.

66' Opet se trese okvir Partizanovog gola. Marković je u pokušaju da izblokira jedan udarac usmerio loptu ka svojoj mreži, ali ga je prečka spasila.

65' Rikardo "lomi" jednog protivnika, pa drugog, ali je preterao u trenutku kada je mogao da šutne. Gosti su se odbranili...

57' Dok u Humskoj meč polako ide ka mirnoj završnici, u Lincu je kuvalo. Bešiktaš je prošao u plej-of golom Alvara Negreda u nadoknadi vremena.

52' Ponovo preti Rikardo! Ušao je među trojicu čuvara, odlično se izborio za poziciju i za malo bio neprecizan.

50' Velika šansa za Rikarda posle greške Larsona, ali se golman Danaca iskupio odbranom. Zakarić je posle kornera ostao sam, šutirao volej udarcem i pogodio jednog defanzivca gostiju u glavu.

49' Na početku nastavka ofanziva domaćina i vest iz Linca, gde je Bešiktaš golom Alvara Negreda postigao gol koji ga vodi u plej-of.
Sada je 2:1 za Lask.

- poluvreme u Humskoj -



40' Važna vest iz Austrije, LASK vodi protiv Bešiktaša 2:0! Podsetimo, u prvoj utakmici bilo je 1:0 za turski tim.

34' PARTIZAN VODI 3:1! Strelac je Svetozar Marković!

Ponovo je korner bio uvod u gol crno-belih! Centrirao je Danilo Pantić, lopta je pala u peterac, odbila se od Kristensena i došla do mladog štopera Partizana. Za treći gol!

Izuzetno zaslužan za ovaj gol je i Nemanja R. Miletić, jer je požrtvovanom igrom ni iz čega izborio korner za domaće.

32' Nordsjeland pogađa stativu!

Konfuzna reakcija odbrane crno-belih i udarac Donjoha koji šalje loptu u okvir gola. Valijente je uklizao i možda i zakačio loptu.

30' PARTIZAN VODI, 2:1! JANKOVIĆ!

Rikardo je odlično "spustio" loptu Danilu Pantiću, on se probio kroz trojicu igrača Nordsjelanda i asistirao Jankoviću. Trk Crnogorca po desnoj strani, udarac i lopta ulazi u gol uz "pomoć" Pedersena.



27' Danci su napadali, Partizan je uzeo loptu, a Zakarić je dugom loptom "izbacio" Rikarda u kontru. Mumin je zadržao napadača crno-belih i dobio žuti karton.

25' Zakarić i Pantić lepo kombinuju na sredini terena i iznose loptu van svoje polovine. Nordsjeland u ovim trenucima "drži" loptu, dok crno-beli čekaju priliku da krenu u kontru.

23' Posle uzbudljivog početka utakmice - mirniji period.

19' Centaršut u kazneni prostor crno-belih i dobra reakcija Stojkovića. Biće aut za Nordsjeland.

15' Rikardo je odlično ušao u meč. Najpre je dobro šutirao iz okreta i iznudio korner iz kojeg je "pao" gol, a sada je gađao sa oko 20 metara i naterao golmana da se baci po tu loptu.

11' PARTIZAN UZVRAĆA, 1:1!

Kao i u Danskoj, crno-beli tresu mrežu protivnika posle prekida! Centaršut iz kornera, trzaj glavom Nemanje R. Miletića i gol! Asistirao je Marko Janković.



9' NORDSJELAND VODI, 0:1!

Dubinska lopta kroz odbranu crno-belih Donijoh je proigrao Olsena, a on je šutirao nisko, po zemlji i savladao Stojkovića.



8' Prvi korner za Dance, sa desne strane od Stojkovića. Centaršut u gužvu i mirna reakcija crno-belih.

3' Pantić šutira snažno sa 18 metara i prebacuje prečko. Navijači pozdravljaju taj pokušaj.

2' Lopta u prostor za Pantića, ali je vezista crno-belih ne stiže. Važna vest iz Austrije je da je LASK poveo protiv Bešiktaša 1:0 i sada je 1:1 u tom dvomeču.

1' Meč je počeo!

- Na stadionu u Humskoj su i košarkaši Partizana, predvođeni kapitenom Novicom Veličkovićem.



NAJAVA:

Crno-beli u svom domu dočekuju goste iz Skandinavije, sa ambicijom da odbrane vođstvo iz uvodnog meča (2:1) i da se plasiraju u plej-of za grupnu fazu Lige Evrope.

Ko pobedi večeras - igraće u baražu protiv austrijskog LASK-a ili Bešiktaša (prvi meč 0:1).

Tim Zorana "Bate" Mirkovića ujedno će imati i debi pred svojim navijačima sa novim trenerom. Mladi šef struke crno-belih prvi put je vodio ekipu upravo na gostovanju u Danskoj, a onda je imao superligašku premijeru na stadionu Zemuna. U oba meča njegov tim je pobedio.

Izvor: MONDO/V.Sukdolak

Uoči utakmice, Mirković je najavio da će njegov tim imati pristup "kao da je 0:0", a MONDO je u najavi utakmice izneo kakav bi sastav mogao da zaigra.

Utakmica u Humskoj počinje u 20.30 časova i možete je pratiti u tekstualnom prenosu na MONDU, kao i u direktnom TV prenosu na Areni sport.

Poznati su i sastavi. Crno-beli će započeti sa 11 igrača koje je naš portal i najavio u startnoj postavi.

Glavni sudija utakmice biće Eston Kristo Tohver, a pomagaće mu zemljaci Silver Koiv i Aron Harsing. Četvrti sudija biće Juri Frišer, takođe iz Estonije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC