• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slišković: Nismo zaboravili igrati

Autor mondo.ba

Trener Zrinjskog ne može biti zadovoljan eliminacijom od Zrinjskog, ali u potpunosti može zalaganjem, htijenjem i željom njegovih izabranika.

 Zrinjski Ludogorec Blaž Sliškoviž Izvor: MONDO/Samir Cacan

Zrinjski iz Mostara remijem protiv Ludogoreca (1:1) završio je ovogodišnji nastup u Evropi.

"Plemići" su, nakon poraza u Razgradu (0:1) imali kakve-takve šanse da se plasiraju u posljednju rundu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali nisu uspjeli.

Iako su do 92. minuta revanša na "Pecari" gubili 0:1, Nemanja Bilbija uspio je postići pogodak kojim je Zrinjski izbjegao poraz.

"Vjerujem da će večerašnja utakmica ostaviti pozitivan psihološki trag, s obzirom na remi, koji nama ipak ne odgovara. Ipak, treba biti realan i staviti ruku na srce, da smo igrali protiv tehnički mnogo superiornije ekipe. Iako smo dosta kvalitetno parirali u trci, nismo zaostajali kada je voljni momenat u pitanju. Trudili smo se, željeli smo doći do gola i na kraju smo nagrađeni. Bilbija je dao gol, ne iz šanse, nego više slučajno. Imali smo jednu, dvije prilike, za razliku od gosta koji je u svakom trenutku kada je prešao centar bio opasan. Moram biti zadovoljan ovim neriješenim rezultatom, iako nam ništa ne znači", rekao je trener Mostaraca Blaž Slišković u izjavi za Arenu Sport po završetku susreta.

Uprkos neuspjehu protiv Ludogoreca, navijači Zrinjskog prepoznali su želju fudbalera, zbog čega su ih na kraju nagradili aplauzima.

"To sam tražio od igrača. Da pokažu želju, volju i htijenje. Da oni koji dođu na utakmicu svih 90 minuta vide da igrači žele pobjedu i pozitivan rezultat. Vjerujem da su to pokazali i zbog toga su nagrađeni od strane navijača", istakao je Slišković.

Slišković je prije samo dva mjeseca podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba Mostaraca, a sada je, nakon otkaza koji je dobio njegov nasljednik, ali i prethodnik Ante Miše, ponovo sjeo na klupu "plemića".

Na pitanje gdje pronalazi motivaciju i zašto se vratio u Mostar, Slišković je rekao:

"Motiv uvijek postoji. Najvažnije kod sportiste je da postoji sportski motiv. Ako ne postoji motiv, bilo da si trener ili igrač, nemoj se baviti sportom. Kod mene je to uvijek bio i uvijek će biti sportski motiv i zato sam se i vratio u Zrinjski. U ovom periodu očekivao sam inostrani angažman, on se nije desio, tako da sam se vratio ovdje da pokušamo po četvrti put osvojiti titulu."

Pogledajte golove...

....
Izvor: Dailymotion/Golovi
...
Izvor: Dailymotion/Golovi

Zrinjski se okreće domaćoj sceni. Već za vikend igraće derbi protiv Sarajeva, a s obzirom na loš start sezone, "plemićima" će biti veoma teško da odbrane titulu koja su osvajali u posljednje tri sezone.

"Iako su nam šanse smanjene, s obzirom da smo starovali veoma loše i već smo u zaostatku šest-sedam bodova za vodećim, prvenstvo je dugo. Vidjećemo, pripremičemo se, pokušaćemo se vratiti. Mislim da je ova utakmica pokazatelj da Zrinjski nije zaboravio igrati i da ovi momci posjeduju karakter. To će biti najvažnije u borbi za titulu", zaključio je Slišković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC